Sari la conținut
Home » Ce facem cu animalele de companie în această perioadă? Îi mai scoatem la plimbare? Ce măsuri de igienă se aplică?

Ce facem cu animalele de companie în această perioadă? Îi mai scoatem la plimbare? Ce măsuri de igienă se aplică?

05Ce facem cu animalele de companie în această perioadă? Trebuie sporite măsurile de igienă? Ce măsuri de igienă se aplică?Într-o emisiune de la Pro TV, medicul veterinar R. Căpitanu a vorbit despre acest subiect extrem de interesant. El spune că medicii veterinari încearcă să pună umărul și să informeze populația cât de mult pot. În acestă perioadă delicată, cabinetele veterinare limitează accesul în clinicile veterinare.

Ce facem cu animalele de companie în această perioadă? Dacă avem o persoană infectată, trebuie să păstrăm o distanță față de animalul de companie

„Organizațiile veterinare, cei care recomandă ce urmează să facă, este un nivel de îngrijorare și datele se actualizează pe măsură ce lucrurile evoluează și am să vă citez ce se știe în momentul de față și care sunt recomandările în ziua de astăzi.Până în momentul de față nu s-a confirmat niciun caz transmis prin intermediul animalelor de companie. Există un singur caz în Hong Kong, în care u n câine a fost depistat ”slab pozitiv” la un test PCR (COVID-19), el era în îngrijirea unei persoane care a fost detectată pozitiv și se pare că tulpina era foarte similară. Câinele respectiv a fost testat negativ și până în momentul de față nu avem niciun caz în care putem să ne îngrijorăm pentru că animalul de companie poate să transmită virusul mai departe.Pentru că acest tip de virus s-a transformat și a putut să infecteze un alt tip de gazdă, cum este omul, avem niște îngrijorări reale pentru că nu știm în ce direcție urmează se se întâmple.Recomandările ar fi în felul următor:

  • În momentul în care avem o persoană infectată, trebuie să păstrăm o distanță de animalul de companie;
  • Ar fi de preferat să găsim o altă persoană care ar putea să aibă grijă de ei și să-l ia în întreținereîn timpul în care noi facem tratamentul. Dacă trebuie să-l scoatem afar va trebui să ne ajute”, a spus veterinarul”.

Dacă nu suntem infectați și vrem să ieșim cu animăluțul de companie afară, medicul veterinar recomandă plimbările scurte, iar dacă suntem infectați, atunci trebuie făcută o igienă îmbunătățită.Ce facem cu animalele de companie în această perioadă? O spălare cu apă și săpun pe membre e binevenită. NU CU DEZINFECTANT„În momentul de față, la cum suntem noi, nu sunt recomandări făcute în acest scop. Dar o spălare cu apă și săpun pe membre e binevenită. NU CU DEZINFECTANT. Prea multă igienă poate să-i dăuneze și să-i creăm alte probleme cățeilor în momentul de față”, a spus medicul la Pro TV.