Sari la conținut
Home » Ce face teama de coronavirus. Proprietarii de animale au luat-o razna

Ce face teama de coronavirus. Proprietarii de animale au luat-o razna

Ce face teama de coronavirus. Frica de infectare cu noul virus îi determină pe deținătorii de animale să ia cele mai drastice măsuri de precauție, iar animalele de companie sunt abandonate masiv. În acest sens, Organizația Mondială a Sănătății face un apel către toți proprietarii de animale.Unii proprietari de animale de companie din Orientul Mijlociu își abandonează animalele de companie din cauza temerilor că ar putea răspândi coronavirus, scrie BBC. Dar nu s-a dovedit că animalele de companie au un rol semnificativ în răspândirea bolii.

Ce face teama de coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății, apel către deținătorii de animale: Concentrați-vă pe o igienă bună

Organizația Mondială a Sănătății i-a sfătuit pe toți proprietarii de animale de companie să se concentreze pe o igienă bună.Conform specialiștilor virusul se poate transmite, în cazuri foarte rare, de la om la animal și nu invers. Până la acest moment nu se poate estima exact numărul animalelor de companie care au fost abandonate.