De 3945 Vizualizari

Ce credeţi, animalele zâmbesc şi chiar au CRIZE DE RÂS! Află cum se manifestă când îi loveşte veselia

E ştiinţă, nu e glumă! :)

Şi animalele rad! 

De foarte multe ori oamenii uită să zâmbească, dar prietenul omului e mereu acolo să-i reamintească şi să-i arate “cum se face”! Nu doar prin ghiduşii, ci prin puterea exemplului! Câinii râd la fel ca oamenii, doar că se manifestă puţin altfel.

 

Veterinarii au făcut o descoperire uimitoare: câinii zâmbesc şi râd de-a dreptul prin… gâfâit!

 

De curând, o echipă de cercetători în medicina veterinară au efectuat un studiu prin care au demonstrat, cu ajutorul unui aparat de monitorizare a pulsului, că patrupezii îşi exprimă bucuria prin banalul gâfâit.

 

Câinii folosiţi în acest studiu le-a fost dat să asculte înregistrări cu gâfâielile altor câini. Rezultatul a fost de-a dreptul impresionant! Aceştia au început să se joace, să dea din coadă, iar expresia feţei lor arăta bucurie.

 

Specialiştii susţin că acest exerciţiu ar putea fi folositor câinilor din adăposturi: aceste animale chinuite vor reuşi să atenueze stresul produs de acel spaţiu înfricoşător.

 

(Maria Mocanu)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X