Sari la conținut
Home » Ce animal reprezintă mascota oficială UEFA EURO 2024

Ce animal reprezintă mascota oficială UEFA EURO 2024

Ce animal reprezintă mascota oficială UEFA EURO 2024. Acesta a fost ales în urma unui vot desfășurat printre utilizatorii UEFA.com și elevii din școli din întreaga Europă, prin intermediul programului Football in Schools al UEFA.

Mascota oficială pentru UEFA EURO 2024 este un ursuleț de pluș numit Albärt.

Acesta a fost ales în urma unui vot desfășurat printre utilizatorii UEFA.com și elevii din școli din întreaga Europă, prin intermediul programului Football in Schools al UEFA.

Albärt urmează în pașii iluștrilor săi predecesori, precum Berni, Goaliath, Rabbit și Kinas, care au fost mascote la turneele finale EURO.

Mascota aduce un un omagiu ursuleţului de pluş, care îşi are originea în Germania, la începutul secolului XX”, a anunţat UEFA.

De asemenea, numele Bärnardo, Bärnheart și Herzi von Bär (toate jocuri de cuvinte bazate pe cuvântul german pentru urs) au fost luate în considerare, dar Albärt a câștigat cu 32% din voturi.

Mascota UEFA EURO 2024

Albärt a fost prezentat fanilor înaintea meciului amical dintre echipele Germaniei și Columbiei, care a avut loc pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen.

”Ca părinte, ştiu cât de important este să stimulezi imaginaţia copiilor”, a declarat directorul turneului final EURO 2024, Phillip Lahm.

Scopul mascotei este să inspire copiii din Europa să fie activi și să îndrăgească fotbalul și valorile acestuia. Prin intermediul programului #MakeMoves, elevii vor fi provocați să folosească propriile lor activități fizice pentru a da viață mascotei și a o face să se miște.

De asemenea, vor putea crea abilități speciale și sărbători proprii, care vor fi transformate în animații ale mascotei pentru turneul EURO, utilizând tehnologie de captură a mișcării de ultimă generație1.

Este minunat să vedem cum UEFA inspiră generația viitoare să-și construiască încrederea în sine, să ducă un stil de viață activ și să înțeleagă importanța spiritului de echipă – lecții importante care le vor modela viitorul. Această mascota va transmite acest mesaj puternic.