De 5917 Vizualizari

„Ce ai face dacă ai vedea un biet cățel cu bandă adezivă în jurul botului și legat în lanț? Ai chema poliția?”

Ce ai face dacă ai vedea un biet cățel cu bandă adezivă în jurul botului și legat în lanț? Ai chema poliția?

“Ce ai face dacă l-ai vedea pe vecinul tău că își abuzează animalul de companie zilnic? Ce măsuri ai lua, dacă te-ai uitat pe fereastră într-o zi și ai vedea un biet cățel cu bandă adezivă în jurul botului și legat în lanț? Te-ai confrunta cu vecinii? Ai chema poliția?

Și ce ai face dacă oamenii legii nu au putut face nimic pentru a salva acet suflet din mâinele unui monstru? L-ai lăsa să plece? Ai merge mai departe? Ai întoarce capul? Ce ai face?”, acestea sunt întrebările unui om cu suflet care zi de zi vede pe geam un cățel abuzat de stăpânii lui.

Un bărbat cu suflet  nu a mai rezistat să vadă zilnic cum câinele vecinilor este torturat și în cele din urmă s-a hotărât să sune la 911. Când organele competente au ajuns la fața locului au spus că nu pot face nimic pentru bietul animal și i-a rugat să îi țină la curent cu acest caz, potrivit guff.com.

După mai multe cercetări, polițiștii i-au dat un răspuns sec bărbatului: „Noi nu considerăm  că vietatea este neglijată, fapt pentru care nu-l putem acuza pe vecinul dumneavoastră de abuz asupra animalelor.

Dar banda adezivă din în jurul gurii sale nu este abuz? Voi ce părere aveți?

Sursă foto: guff.com

Abuzul asupra animalelor, la adulti! Cauze si substraturi psihologice

Principalul motiv care declanseaza setea de violenta la adresa animalelor il reprezinta dorinta morbida de putere si control. Cea mai mare parte a animalelor mici sau domestice nu reactioneaza si nu se pot apara prompt in fata unei agresiuni venite, pe neasteptate, din partea unei forte disproportionate. Cea mai mare parte dintre cei care abuzeaza animalele dovedesc lipsa de control sau slabiciune in alte arii ale vietii personale, se simt invalidati din punct de vedere social, relational, emotional, financiar sau profesional si cauta sa depaseasca aceasta slabiciune, exteriorizandu-si  tensiunile in directia agresarii unor “parteneri” aflati in imposibilitatea de a se apara sau de a se opune.

Mai mult decat atat, anumite persoane manifesta astfel de comportamente patologice ca urmare a nevoii trairii sentimentului de superioritate. In astfel de situatii se regasesc si cei care organizeara competitii bazate pe lupte de caini, de cocosi sau alte animale, care dincolo de beneficiile financiare obtinute, reprezinta un mijloc de exercitare a puterii si controlului.

In fapt, acest gen de competitii reprezinta tot o forma de manifestare a abuzului impotriva animalelor.

 

3 Comentarii

  1. dorinteodor spune:

    in orice tara civilizata, pentru ca sa ai dreptul sa ai un animal de companie trebuie sa indeplinesti anumite conditii. nu oricine poate indeplini conditiile cerute pentru asta. evident ca o persoana care leaga botul unui ciine cu banda adeziva nu trebuie sa aiba dreptul sa tina un caine. noi nu avem legi pentru detinatorii de animale de companie dar cred ca primariile ar trebui sa dea hotariri de consiliu adecvate. mie imi plac cainii dar nu am conditii pentru a avea un caine asa cum doresc pentru ca stau la bloc….

  2. Da, e josnic sa abuzezi pe oricine pentru a-ți dovedi superioritatea. România, deși are și oameni buni la suflet și civilizați, e departe de civilizație, totuși, daca noi inca mai sacrificăm animăluțe, cred, că în evul mediu – în propriile ogrăzi și fără înțelegerea că toate ființele suferă. Ne trebuie civilizație, educație dar și politicieni și legi pe măsură pt a evolua.

  3. Ion Albu spune:

    Eu cred ca l-au legat de bot cu banda adeziva ca sa nu muste pe cineva si apoi sa fie nevoiti sa plateasca cine stie ce daune. Era mai civilizat daca ii puneau o botnita asa cum au cainii politistilor. Probabil ca i-au pus si s-a intors fara ea. Dar banda adeziva nu este permanenta. Daca ar fi fost permanenta cainele murea de mult de foame sau de sete. Proibabil ca-i pun banda numai cand sr deplaseaza cu el ca masura de precautie.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X