Sari la conținut
Home » Catwalk pentru animalele de companie în acest weekend

Catwalk pentru animalele de companie în acest weekend

Animalele de companie vor fi vedetele în acest weekend defilând pe catwalk.  De vineri și până duminică, începând cu ora 10.00, la Romexpo se va desfășura o nouă ediție PetExpo, singurul eveniment dedicat pet lifetyle-ului, aducând în prim plan aspecte care țin de: nutriție, sănătate, cosmetică, gadget-uri, jocuri și multe altele. Veți întâlni zgărzi profesionale, inteligente, instrumente de dresaj, dispensere de hrană automate, dar și cele mai de clasă haine. De la eveniment nu vor lipsi nici cei mai buni specialiști în nutriția animalelor din România cu cea mai mare varietate de hrană.

Vizitatorii târgului vor putea participa la:

 • Demonstrații de dresaj.

Dresorii profesioniști vor oferi un spectacol alături de companionii lor. Vizitatorilor li se vor prezenta mișcări făcute la comandă, sărituri spectaculoase, piruete si rostogoliri, pe care le pot încerca cu patrupedelor lor. Echipa de dresaj va îndruma stăpânii și îi va ajuta să descopere inteligența și agilitatea animalelor de companie.

 • Jocuri și concursuri.

Organizatorii au pregătit jocuri și concursuri special pentru patrupede. Vizitatorii se vor putea înscrie în momentul în care se anunță începerea unui joc sau concurs. Printre cele mai populare concursuri din arena Pet Expo se numără:

 • Agility Challenge – programat pentru sâmbătă și duminică, ora 11.00.

Este o competiție în care cățeii, îndrumați de stăpâni, își vor dovedi agilitatea și vor întra în cursa obstacolelor. Cățeii cu cele mai bune performanțe vor fi premiați de sponsorii concursului. Concursul se va desfășura și duminică, începând cu ora 11.00.

 • Cel mai mâncăcios cățel – programat pentru sâmbătă, la ora 12.00. 

Organizatorii vor pregăti boluri cu toate tipurile de hrană apetisantă. Cățelul care va termina primul mancarea din castroane va fi desemnat căștigător al concursului. Chiar și cei mai puțin mâncăcioși căței vor fi premiați de sponsori.

 • Smart Dog (cel mai educat cățel) – programat pentru sâmbătă, la ora 13.00. 

Evenimentul este dedicat animăluțelor care intră în competiția pentru cel mai inteligent cățel. Departajarea se va face în urma unor probe de competenta, pe care patrupedele va trebui să le depășească folosindu-și abilitățile.

 • Best Trick (cel mai interesant truc) – programat pentru sâmbătă, la ora 14.00.

 

 • X și 0 – programat pentru duminică, la ora 12.00

este una dintre cele mai apreciate competiții ale târgului. Organizatorii vor desena un tabel gigant în care animăluțul care va sta mai mult de 5 – 10 secunde într-un pătrat îl va cuceri, iar străpânul va putea desena un X sau O.

 • Look Alike – programat duminică, la ora 13.00,

este un concurs amuzant, unde stăpânii vor poza alături de animalul lor de companie. Perechea cu cele mai multe puncte în comun va fi desemnată câștigătoare.

 • Competiții de grooming

Unul dintre cele mai așteptate momente la Pet Expo este competiția celor mai buni groomeri din România. Sâmbătă, între orele 15:00 – 18:00, vizitatorii sunt invitați să asiste la Romanian Grooming Trophy, competiția care va aduce cei mai importanți groomeri din România. Groomerii își vor demonstra abilitățile într-o competiție pe 4 stiluri diferite de grooming: Free Style, Pure Breed Scissoring, Poodle și Stripping. Competiția se va desfășura pe 3 niveluri de dificultate, C, B și A după modelul Asiatic. Competiția va fi arbitrată în acest an este Jamie Sie, Intructor principal la JGA Malaysia, groomer și arbitru atestat în Asia.

 • Demonstrații de grooming

Duminică, de la ora 14:00, Fabio Brandi, groomer și breeder cunoscut internațional, va face o demonstrație grooming alaturi de câinele său în cadrul International Grooming Show. Fabio Brandi este membru al echipei internaționale IV SAN BERNARD, a participat la turneul exclusiv „Campioni alla ribalta”.

 • Demonstrații ale Poliției Municipiului București

Evenimentele din Arena PetExpo se închid cu demonstrația Poliției Municipiului București, câinii special antrenați pentru a-i prinde pe cei ce încalca legea își vor arata curajul și determinarea.În fiecare zi a târgului, animalele de companie vor avea spații de joacă dedicate, unde vor putea alerga după baloane, se vor relaxa sau împrieteni și vor putea mânca snack-uri delicioase oferite de participanți.