Sari la conținut
Home » Cațiva pași simpli pentru a-ți educa animăluțul să nu mai cerșească

Cațiva pași simpli pentru a-ți educa animăluțul să nu mai cerșească

Toți cei care deții un animal de companie, cu siguranță știu că este foarte dificil să îți dresezi micul prieten blănos, în special când este vorba de mâncare, aceștia prind obiceiul de a „cerși” atunci când ne aflăm la masă. Cum ne putem educa patrupedul pentru a nu mai fi un câine „cerșetor”?

 

Când priviți în ochii mari ai cățelușului în timp ce mâncați, poate fi greu să nu îi dați și lui ceva. Cu toate acestea, trebuie să știți că resturile alimentare de la masa noastră pot cauza tulburări digestive micuțelor noastre animăluțe. Prin urmare, ar fi recomandat să nu îl hrăniți cu nimic altceva în afară de mâncarea lui. Iată câteva modalități prin care puteți să îl educați astfel încât să nu mai cerșească atunci când mâncați.

Învațați câinele să aștepte

Așteptarea poate fi o metodă eficientă de oprire a cerșetoriei. Învațăți câinele să aștepte și să fie recompensat pentru un comportament calm și liniștit prin comanda „Așteaptă”. Acest lucru poate ajuta la antrenarea controlului impulsurilor. Este important să știți că schimbarea comportamentului nu va veni de la o zi la alta. Puteți începe prin a-l face să stea într-un loc și apoi să-i cereți să „aștepte” pentru câteva secunde înainte de a-i oferi recompensa. Treptat, puteți crește timpul în care trebuie să stea liniștit.

Foloșiți metoda distragerii atenției

Distragerea atenției poate fi o altă metodă eficientă de a împiedica câinele să cerșească atunci când mâncați. Puteți oferi câinelui o jucărie umplută cu mâncare și să o plasați în pătuțul lui înainte de a începe să mâncați. Astfel, el va învăța rapid să își aștepte propria gustare într-o zonă liniștită.

Mutarea câinelui atunci când mâncați

Mutarea, izolarea câinelui într-o altă încăpere poate fi o altă opțiune dacă celelalte metode nu funcționează. Îl puteți duce într-o cameră liberă sau în cușca lui, oferindu-i o jucărie și muzică pe fundal pentru a-l ține ocupat.

Ignorarea comportamentului câinelui

„Stingerea” este o tehnică de dresaj ce poate fi utilă pentru a opri comportamentele nedorite, inclusiv cerșitul. Această metodă implică simpla ignorare a câinelui atunci când se holbează și cere mâncare. Totuși, această metodă necesită mult timp și răbdare și poate intensifica comportamentul de cerșetorie.

În plus, pentru a preveni asocierea meselor câinelui cu ora mesei voastre, trebuie să îl hrăniți într-un loc separat de zona în care mâncați voi și să nu îi oferiți din mâncarea voastră. Este important să aibă o zonă separată unde sunt păstrate bolurile și să fie hrănit într-un alt loc al casei, departe de locul unde mâncați voi.