De 42940 Vizualizari

Câți bani trebuie să ai la tine când mergi la veterinar

Află cât costă serviciile și cât sunt de folositoare

 

Deseori, atunci când recomandăm un cabinet sau un veterinar, oamenii întreabă cum sunt prețurile și la ce cheltuieli să se aștepte. Așa am decis să alcătuim un tabel orientativ al prețurilor serviciilor medicale veterinare, astfel încât să știi câți bani trebuie să ai la tine atunci când îți duci animăluțul la doctor.

 

Consult: 15-30 de lei

E bine de știut că o mare parte din cabinete nu percep această taxă, din dorința de a-și fideliza clienții. Dacă ești la prima vizită, cu atât mai mult! Dar trebuie să ții cont și de cum se face o consultație ca la carte, care să merite acești bani:

-examinarea urechilor

-examinarea glandelor perianale

-examinarea plămânilor și a pulsului cu stetoscop

-examinarea abdomenului prin palpare

-examinarea cavității bucale

 

Toaletare: 30 – 45 lei

 

Tăierea ghearelor, curățarea urechilor și vidarea glandelor perianale alcătuiesc procesul de toaletare. Nu ignorați acest proces pentru că el joacă un rol important în sănătatea câinelui/pisicii și în starea lui de bine.

 

Dacă nu tăiați unghiile, iar ele nu se tocesc în mod natural, acestea cresc și nu mai permit animalului să calce corect. Mersul devine dureros.

 

Dacă nu curățați periodic urechile, apar dopuri de ceară, infecții severe – otite, pericolul de a-și pierde auzul.

 

Glanda perianală trebuie vidată (stoarsă) atunci când câinele începe să se tragă pe fund sau atunci când consideră medicul veterinar. Toxinele strânse în această zonă a corpului trebuie extrase, deoarece ele provoacă dermatite puternice, stări generale de rău, usturime și disconfort, imunitate scăzută, răni.

 

 

Deparazitarea internă 10-25 lei / Deparazitarea externă 30-45 lei 

 

Ea este de două feluri: internă și externă. Cea internă se face o dată la trei luni, pe când cea externă se face lunar. Deparazitarea animalului de companie, indiferent de rasa și specie, este unul dintre procesele esențiale pentru sănătatea lui.

Există paraziți interni care se localizează în inima animalului, ducându-l în scurt timp la deces.

Există paraziți externi care pot da boli grave, mortale. Căpușa, de exemplu, transmite Babesioza – boala parazitară extrem de gravă.

 

Vaccin anual (polivalent + antirabic) 50-80 de lei

 

Acest vaccin este obligatoriu pentru menținerea sănătății animalului de companie.

 

Tratament perfuzabil  20-50 de lei

 

În cazul deshidratării sau a febrei, patrupedul are nevoie de soluții perfuzabile.

 

Bandaj rană 15-20 lei

 

Analize complete de sange 80-130 lei

 

Sumar de urină 40-60 lei

 

Sterilizare  200 – 500 lei

Prețul diferă în funcție de mărimea câinelui.

 

Tuns  80 lei – 300 lei

 

Notă: Prețurile oscilează și în funcție de oraș, dotarea cabinetului (clinică) și ora la care vă prezentați (cabinetele care funcționează non stop percep o taxă suplimentară). În prețurile de diagnosticare nu sunt incluse medicamentele și pot apărea costuri suplimentare.

6 Comentarii

 1. pai si eu am un iepure si-a rupt un piciorus sau si la fracturat nu ma pricep numai poate calca in el la cat sa ma astept sa platesc pentru el

  • Trebuie sa mergeti cat mai repede la medicul veterinar, pentru ca in cazul unei fracturi lucrurile se complica. In primul rand, aveti nevoie de o radiografie ( pretul acesteia difera in functie de orasul in care va aflati) care va costa intre 30- 80 ron. Apoi, in functie de tratament – atele, operatie sau doar tratament pastile / injectabil- pretul variaza. O parere personala este ca tratamentul va oscila in jurul pretului de 150 de lei. Va rog nu lasati animalul sa sufere si mergeti la veterinar. Aproape orice veterinar va intelege daca aveti probleme financiare si va alcatui o schema de tratament accesibila! Succes!

 2. am o pisicuta care are viermisori albi micuti si putin bombati acum am dat de veste ceva remediu naturist nu exista?

 3. Madalina Andreea Jinii spune:

  Si eu am o pisicuta care are o rana micuta (cauza necunoscuta) din care iese mereu un lichid, ca apa. Nu pare s-o deranjeze deloc, dar pe mine da. Cat crezi ca imi va lua doctorul veterinar ? (Vreau sa stiu ca sa salvez de pe acum banuti ^^ )

 4. Tomițăă spune:

  Am o pisica răcită și locuiesc în Iași cât costa ???? Cum îl pot trata acasă??

 5. Manițiu Stefania spune:

  Va rog spunetimi si mie am o pisica mai bătrână și cred ca si-a fractura piciorul cred dar oricum nu mai poate călca in el dar el mănâncă

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X