1161 Vizualizari

Câteva sfaturi care te ajută să „dresezi” pisica

Autor: Raluca Florescu

Dacă prin a dresa pisica înțelegi să stea și să meargă la pas, atunci cel mai bine îți iei un câine, scriu cei de la perfectpaws.com. În schimb, există câteva elemene care țin de comportamentul pisicilor, pe care este bine să le știi, pentru a avea împreună o viață cât mai armonioasă. Pisica poate fi foarte jucăușă și ascultătoare dacă îi înțelegem comportamentul.

Primul sfat – renunță la toate pedepsele și reprimările – Așadar, concentrează-te mai degrabă pe acele elemente care fac din relația dintre voi una armonioasă, jucăușă și interesantă. Câteodată, numai dacă te concentrezi pe asta rezolvi problemele de comportament ale pisicii. Este recunoscut faptul că pisicile devin distructive și extrem de active atunci când se plicitsesc. Așa că reprize de joacă de-a lungul zilei și câteva reprize de masare ușoară, de relaxare, le va ajuta să se calmeze. Pisicile care se simt neglijate încetează chiar să folosească litiera. Așadar, dacă „planifici” de-a lungul zilei câteva ședințe în care să acorzi pisicii tale atenție necondiționată, problemele legate de folosirea litierii pot fi date uitării.

pisica periuta

Apoi, învață pisica să dezvolte acel tip de comportament pe care îl dorești, și care, odată deprins, îi aduce răsplata. Cea mai eficientă metodă de antrenament pentru pisică este prin răsplată.

Amenajează mediul în care trăiește pisica așa încât să nu mai resimtă plăcere atunci când are un comportament neadecvat. Să luăm ca exemplu episoadele în care își ascute ghearele pe mobilă. Mobila trebuie modificată în așa fel încât ascuțitul ghearelor să nu mai fie o plăcere. Rămâne la latitudinea stăpânilor să găsească acele elemente pe care le pot instala pe mobilă așa încât să nu mai încurajeze ascuțirea ghearelor.

Tags:

,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X