Sari la conținut
Home » Cățelușul tău nu mănâncă? Iată care pot fi motivele

Cățelușul tău nu mănâncă? Iată care pot fi motivele

Ce visează patrupezii noștri?

Cățelușul tău nu mănâncă? Ați cumpărat pentru cățelușul dvs. cea mai bună mâncare. Ați stabilit dieta cu medicul veterinar. Apoi, dintr-o dată, cățelușul dvs. nu mai mănâncă.

Aceasta poate provoca panică la noii stăpâni de cățeluși. Nu este cazul să vă speriați, dar este timpul să fiți atent pentru a fi pregătit să interveniți. Lipsa apetitului nu înseamnă întotdeauna că micuțul dvs. este bolnav. De aceea este important să luați în considerare imaginea de ansamblu, resepctiv celelalte simptome ale câinelui dvs. pentru a determina dacă cauza schimbării apetitului este ceva de îngrijorat. Uneori acest lucru va fi evident. Dar alteori poate necesita experiența medicului veterinar în care aveți încredere.

Cățelușul tău nu mănâncă: Principalele motive pentru care cățelușul nu mănâncă

Cățelușul tău nu mănâncă: Câine cu stăpân
Cățelușul tău nu mănâncă: Câinele și stăpânul care se joacă

Cățelușul dvs. s-ar putea să nu aibă chef de mâncare atunci când este stresat. Așa că trebuie să depistați ce ar putea să îi provoace anxietate. Unele surse comune de stres pentru cățeluși includ:

Dificultăți în a se adapta la un spațiu nou. Mutarea într-o nouă casă poate fi o schimbare bruscă, mai ales pentru un câine de doar câteva săptămâni sau luni. Cățelușul dvs. poate avea nevoie de puțină răbdare și afecțiune suplimentară pentru a se obișnui cu noul său cămin, și asta e în regulă!

Prezența altui animal de companie. Poate că aveți deja un alt animal de companie în familie, iar noul venit poate să fie speriat de acesta, sau viceversa.

Schimbări în rutină. Chiar dacă ați avut câinele dvs. de ceva vreme, unele schimbări, cum ar fi revenirea la birou după perioade de lucru de acasă, pot provoca stres.

Hrană nouă

Câinele dvs. s-ar putea să înceteze să mănânce dacă introduceți o hrană nouă. Poate ca magazinul local de animale să nu aibă marca obișnuită a câinelui dvs., astfel încât ați înlocuit-o cu altceva. Deși schimbarea poate să nu vi se pară o problemă mare, cățelușul dvs. s-ar putea să nu-i placă gustul sau textura și să respingă mâncarea. Mai ales dacă nu faceți o tranziție treptată a hranei pe parcursul a câtorva zile. Tranziția poate dura până la două săptămâni atunci când este făcută corect.

Dacă cățelușul dvs. este bolnav sau are paraziți, el poate să nu fie interesat de mâncare. Durerile de stomac, infecțiile sau paraziții pot determina adesea un cățeluș să nu mai mănânce. Obținerea unui diagnostic formal de la un medic veterinar este importantă. Duteți verifica și dvs. dacă cățelușul dvs. are febră. Sau dacă a înghițit recent ceva care nu este destinat câinilor. Puteți să îi oferiți o dietă ușoară timp de una sau două zile. Dar nu uitați să mergeți la veterinar dacă lucrurile nu se îmbunătățesc.

Atunci când cățelușul dvs. face dinții, el poate să nu poată să mănânce mâncarea obișnuită. Cățelușii – sunt ca niște copii mici, mâncarea poate să îi provoace durere. Din fericire, acest lucru este temporar și va fi o problemă doar pentru o perioadă scurtă, conform pawtracks.com.