Sari la conținut
Home » Cățelul tău te fixează des cu privirea? Uite care este explicația acestui gest înduioșător

Cățelul tău te fixează des cu privirea? Uite care este explicația acestui gest înduioșător

Cățelul tău te fixează des cu privirea? Uite care este explicația acestui gest înduioșător

Cercetătorii vin cu explicații pentru acest gest înduioșător. Cu siguranță te-ai confruntat măcar o dată cu acest lucru și l-ai întrebat pe simpaticul tău patruped de ce se uită așa insistent la tine. Acum secretul a fost deslușit de specialiști.

Când un câini te privește insistente înseamnă că acestuia îi este foame sau are nevoie de atenția și iubirea t a sau pentru a obtine informatii si pentru a intelege ce vrea omul “lor” sa faca, potrivit lui Philip Tedeschi, profesor si cercetator pentru Rover.com.

„Cainii folosesc contactul vizual pentru a se asigura si intelege in moduri similare cu oamenii pentru a pricepe conexiunea interpesonala si reactia. Asta ne ajuta si pe noi sa avem o conexiune cu ei,” a declarat Tedeschi.

O altă explicație mai complexă este legătura emoțională între om și cățelul său. Când acesta își fixează stăpânul cu privirea, el eliberează endorfine.

Ce sunt endorfinele? Sunt substante chimice produse în mod natural de sistemul nervos pentru a face față durerii sau stresului. Ele sunt numite, adeseori, substanțe chimice care te ajuta „să te simți bine”, deoarece acționează ca un calmant al durerii și ca un stimulent al fericirii.