Cățelul tău nu suportă singurătate? Uite cum să-l faci să accepte! Este foarte dificil pentru câine să trăiască singur, acesta fiind un dresaj esențial care trebuie făcut bine de către stăpân chiar din primele zile de când l-ați adus acasă. Este necesar să înceapă foarte devreme, prin învățarea singurătății în prezența voastră.

Singuratatea se deprinde când sunteţi acasă!

Citește și:

De obicei, câinele vostru vă urmează peste tot, acesta este un comportament normal, dar va trebui să-l obişnuiţi să nu vă aibă mereu în câmpul lui vizual. Începeţi prin a închide uşile după voi ca să nu vă poată urma, lăsându-i la dispoziție lucruri interesante pe care să le mestece ( ex: un os de ros adaptat taliei lui).

Dacă plânge sau zgârie în spatele ușii, aşteptaţi în liniște şi nu deschideţi uşa decât în momentul când a încetat; astfel, va învăţa că v-aţi întors atras de tăcere, şi nu de scheunatul sau de zgâriatul lui. Când intrăniţi în încăpere, dresorii spun că nu trebuie să- mângâiaţi, ca să-i arătaţi că intrările şi plecările voastre sunt un eveniment banal. Din același motiv, nu-l felicitați dacă nu a scheunat sau a zgâriat.Reluați exercițiul, dar, de această dată, ieșind din casă.

Citește și:

Dresorii cu multă experiență în domeniu spun că acest exercițiu trebuie reluat de mai multe ori pe zi, doar după ce drăgălașul vostru cățel a avut timp să-și epuizeze energia fizică și psihică, pentru a reuși să asimileze lecția predată de dumneavoastră.

Ei mai spun că trebuie să fiţi coerent în atitudinea voastră şi să creşteţi progresiv durata absenţei.  Învăţaţi-l să nu aibă nevoie de contact fizic şi vizual în permanenţă. Ca să fie capabil să rămână singur.