Sari la conținut
Home » Cățelul tău este MOFTUROS? Iată câteva sfaturi UTILE

Cățelul tău este MOFTUROS? Iată câteva sfaturi UTILE

Cățelul tău este MOFTUROS? Cu siguranță stăpânii de căței s-au confruntat și se confruntă cu situația în care câinele vostru refuza mâncarea. În acele momente, probabil, v-ați gândit că animalul vostru de companie s-a plictisit de hrana pe care i-ați cumpărat-o și imediat mergeți la magazinul din colț să-i cumpărați altceva ”mai bun”.Ei bine, lucrul acesta nu este corect, deoarece tranzitia de la un tip de mancare la alta se face treptat, lent, pentru ca prietenul vostru sa nu sufere vreo problema digestiva. Puteti oricand sa ii oferiti cainelui un alt tip de mancare, insa faceti-o treptat, pentru ca animalul sa nu preia acest tipar si sa il repete in binecunoscutele mofturi.Iata cateva sfaturi prin care o sa-ti dezobisnuiesti cainele sa faca mofturi la mancare:

  • fara varietate la mancare – deci, daca i-ati oferit  un anumit tip de hrana uscata in procesul de educare, continuati cu aceasta.
  • nu ii oferiti desert sau mici gustari intre mese – se obisnuieste repede cu aceste tipuri de alimente pline de calorii si in scurt timp poate sa refuze mancarea, sau sa se ingrase.
  • nu va lasati pacaliti de metodele de cersit ale cainilor, oricat de adorabili ar fi. Ei au in instinct aceasta pofta de mancare, insa asta nu inseamna ca au nevoie de nutrimentele respective. Spre exemplu, un caine va saliva de multe ori chiar si daca mancati un morcov crud.
  • setati un orar pentru hranirea cainelui si oferiti-i mancarea mereu la orele respective. Cainelui i se va face automat foame in jurul orelor respective si va manca mesele sanatoase pe care i le oferiti.
  • daca animalul de companie face mofturi la un anumit tip de mancare, luati-i bolul din fata si nu-i mai dati nimic de mancare pentru o vreme. Repetand aceasta actiune cainele va manca cu mai multa pofta atunci cand va primi din nou bolul.

Etichete: