Cățeii primii vizați de hoții de animale de companie. In perioada de pandemie, cererea de animale de companie, a crescut constant, astfel au apărut și infracțiunile specifice. Tot mai mulți posesori de animale de compamie reclamă furtul acestora în Marea Britanie.

Cățeii sunt la mare căutare, mai ales în perioada de lockdown, când majoritatea oamenilor și-au petrecut timpul în casă, au simțit nevoia să aibă un câine.

Victima hoților de animale a fost și britanica Melisa Cole. Cățelușa ei a fost furată de două ori în acest an, ultima dată hoții au cerut o răscumpărare.

”Nu că au cerut bani de la mine, dar i-au pus și pe copii să mă sune. Adulții coordonau discuția ca să se joace cu emoțiile mele. Să mă stresez și mai mult, ceea ce a fost destul de josnic.” a spus Melisa, victima hoților de animale.

O a doua cățelușă a britanicei este furată de trei luni.  Aceasta crede că este folosită pentru a aduce pe lume alți cățeluși pentru a fi vânduți. Aceasta acuză pe aceștia că nu se îngrijesc de aceste animale, că nu le asigură condiții și este aprope sigură că nu au nici medic veterinar.

Cățeii primii vizați de hoții de animale de companie

În ultimul an, disparițiile de animale de companie au crescut cu 250%, ajungând la cel mai ridicat număr înregistrat vreodată în Marea Britanie. Polițiștii spun că în spatele acestui fenomen se găsesc rețele de crimă organizată, la baza formării acestora stând cererea mare de animale de companie, în special de căței. Odată cu cererea au crescut și prețurile, ceea ce face ca activitatea infracțională să devină una bănoasă.

”Sunt grupuri infracționale care s-au adaptat. Au cercetat piața și au constatat că cererea este în creștere și au găsit o oportunitate de a face bani, astfel a crescut furtul de câini,” a declarat detectivul, Neil Austin

ONG-urile cer înăsprirea legislației

Membrii unor ONG-uri de protecție a animalelor cer ca aceste furturi să fie pedepsite mult mai drastic. În prezent, aceste furturi, sunt tratate ca infracțiuni minore,  precum furtul uni telefon.

”Amenda pentru furtul unui cățel este aceeași ca și pentru furtul unui telefon mobil. Este considerat un delict minor,  dar nu este minor furtul unui cățel iubit de stăpân.” a spus un apărator al drepturilor animalelor.

ONG-urile au inițiat o petiție prin care se cere ca furtul de animale de companie să fie tratat ca o infracțiune gravă.