Sari la conținut
Home » Câte pisici se află pe planetă?

Câte pisici se află pe planetă?

Câte pisici se află pe planetă?

Câte pisici se află pe planetă? Numărul estimat de pisici din întreaga lume variază între 600 de milioane și un miliard. Cu toate acestea, nu se poate cunoaște numărul exact, deoarece multe dintre aceste pisici trăiesc pe străzi și nu au stăpâni.

Statele Unite ale Americii au cea mai mare populație de pisici din lume, cu aproximativ 76,5 milioane de feline găzduite acolo. Aproximativ 34% dintre americani dețin pisici, iar mulți dintre ei adoptă atât pisici de rasă, cât și pisici fără stăpân.

Câte pisici se află pe planetă?

China ocupă locul doi în topul țărilor cu cea mai mare populație de pisici, având aproximativ 53 de milioane de pisici. Aceasta este o cifră semnificativă, având în vedere populația sa de un miliard de oameni.

Franța se situează pe locul trei în ceea ce privește numărul de pisici, cu aproximativ 9,5 milioane de feline. Aici, fiecare pisică adoptată este echipată cu un cip pentru a putea fi identificată.

Japonia are, de asemenea, o populație semnificativă de pisici, iar există chiar o insulă dedicată lor, cunoscută sub numele de „Insula Pisicii” sau Tashirojima, unde aceste feline sunt îngrijite cu atenție.

Autoritățile depun eforturi pentru a controla populația de pisici

Germania și Marea Britanie au aproximativ același număr de pisici, cu 7,75 milioane de feline în fiecare țară. În Germania, există chiar o legislație care interzice uciderea pisicilor. Iar cele de pe străzi sunt protejate prin lege.

În Marea Britanie, autoritățile depun eforturi pentru a controla populația de pisici. Efectuează raiduri ocazionale pentru identificarea pisicilor fără stăpân.

Ucraina se află și ea pe lista țărilor cu o populație semnificativă de pisici, având aproximativ 7,5 milioane de feline. Totuși, din cauza războiului, nu se știe cu exactitate câte dintre acestea au supraviețuit.

Aceste cifre arată diversitatea și iubirea pentru pisici din întreaga lume, iar numeroase țări depun eforturi pentru a proteja și îngriji aceste animale, conform evz.ro.

Etichete: