Sari la conținut
Home » Câte limbi străine știu pisicile? Nici cei mai experimentați pisicari nu știua asta

Câte limbi străine știu pisicile? Nici cei mai experimentați pisicari nu știua asta

Câte limbi străine știu pisicile?  Felinele sunt independente și tocmai de aceea le iubim. Ele fac ceea ce vor și nu au nevoie de niciun motiv. Din dorința de a le face toate poftele, stăpânii lor încearcă singuri să afle ce le transmite pufoșenia lor atunci când miorlăie. Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au venit în ajutorul tuturor pisicarilor și au divulgat ce ”limbile străine” vorbesc pisicile.

Potrivit specialiștilor, pisicile nu miaună niciodată una față de alta, cu o singura excepție: puii, care folosesc mieunatul pentru a-și chema mama, atunci când se simt neliniștiți, vor sa fie hrăniți sau au nevoie sa fie alintați. Iar gestul lor funcționează, cel putin in primele luni de viata.

Exista peste 30 de sunete pe care o pisica le poate produce, afirmă scriitorul Arden Moore. Acesta considera ca fiecare pisica are mieunatul propriu! Dacă erai convinsa până acum ca dragostea pe care i-o porți micuței feline te ajuta să îi recunoști glasul intre alte câteva zeci de pisici, afla ca te-ai înșelat: meritul este doar al ei!

Pentru că ai descoperit de ce miorlăie pisica, mai jos vei găsi câteva semne pe care aceste animala ai cărei sclavi suntem încearcă să le transmită.

Mi-e foame! Din pacate, cel mai frecvent motiv al mieunatului este foamea. Fii vigilenta si nu ii mai produce suferinta: daca miauna prelung, este semn ca trebuie sa ii oferi deliciul preferat.

De ce nu ma bagi in seama? Joaca-te cu mine! Stii acel mieunat induiosator, prin care pisica cerseste atentie? Daca se mai si freaca de tine, este clar: e timpul sa incetezi sa o mai ignori!

Nu voiam decat sa te salut! Te simti induiosata pana la lacrimi? Si noi! Da, pisicuta ta a observat ca oamenii folosesc limbajul pentru a comunica intre ei si iti raspunde in felul ei! De obicei, salutul este reprezentat de un mieunat scurt, care seamana cu un „buna” plin de tandrete!

Nu ma simt prea bine! Nu ne dorim ca raspunsul la intrebarea „de ce miauna pisica mea” sa fie boala, dar daca pisicuta ta, de obicei tacuta, miauna excesiv, este posibil ca ceva sa fie in neregula cu ea. Consulta un medic veterinar!

Deschide-mi usa! Desi nicio felina care se respecta nu isi va dori sa isi petreaca tot timpul in compania ta, nimic nu irita mai tare o pisicuta ca o usa inchisa. Daca ai incuiat-o afara, ii ingradesti accesul in casa sau, mai rau, o indepartezi in mod deliberat, pentru ca te deranjeaza, ii vei rani sentimentele si o vei determina sa isi urle frustrarea, mieunand.

Sunt suparata! Stresul nu ii afecteaza doar pe oameni, ci si pe animale! Mutatul, aparitia sau disparitia unui membru al familiei, zgomotul si certurile frecvente sunt motive suficiente pentru ca pisicuta ta sa simta nevoia sa miaune, si nu de placere.

Sunt in calduri! Da, o pisica isi va exprima disponibilitatea fata de masculi prin mieunat excesiv! Nu te supara pe ea, pentru ca si tu poti fi zgomotoasa in „acele momente”!

Imbatranesc! Da, este probabil cel mai trist raspuns al intrebarii „de ce miauna pisicile”, dar nu mai putin adevarat. „Desi felinele devin mai linistite pe masura ce inainteaza in varsta, acestea pot suferi de afectiuni ale functiei cognitive, ceea ce le determina sa se simta confuze sau sa isi piarda simtul orientarii”, ne lumineaza Arnold Plotnick, medic veterinar la Manhattan Cats. Pisicuta are nevoie sa fii alaturi de ea, potrivit divahair.ro.