Sari la conținut
Home » Cât trebuie să dureze o sesiune de joacă cu pisica ta ?

Cât trebuie să dureze o sesiune de joacă cu pisica ta ?

Pisica vedetă pasionată de alpinism!

Cât trebuie să dureze o sesiune de joacă cu pisica ta ? Pisica pare să fie puțin plictisită și lipsită de chef? Plictiseala este adesea cauza principală a multor probleme comportamentale. Include agresivitatea față de alte animale, dar și față de oameni, toaletarea excesivă și starea de depresie.

Cunoaștem cu toții imaginea pisicilor care zac pe canapea sau într-un fotoliu. Acestea sunt animale sedentare, predispuse la obezitate, fiind puțin mai rotunjite decât cele active. La fel de importantă ca și pentru stăpânii lor, este o porție zilnică de exerciții fizice pentru pisici.

Cât trebuie să dureze o sesiune de joacă cu pisica ta ?

O sesiune de joc de 10-15 minute pe zi va îmbunătăți atitudinea pisicii, îi va crește pofta de viață și o va ajuta să-și mențină un tonus fizic ridicat. În plus, interacțiunea pozitivă cu pisica este o activitate sănătoasă și relaxantă.

Sfaturi utile:

 1. Achiziționați câteva undițe de jucărie și utilizați-le în timpul „antrenamentului”. Pisicile adoră rutina, așa că încercați să programați aceste activități de relaxare în aceeași oră în fiecare zi. Stați jos pe canapea în timp ce pisica beneficiază de exercițiile fizice necesare.
 2. Când vedeți că s-a întins pe covor și nu mai este atât de interesată de jucăria pe care o smotocește, e timpul să încheiați activitatea și să puneți jucăriile într-un loc sigur.
 3. Dacă nu le ascundeți într-un loc inaccesibil pentru pisică, ea ar putea continua să le vâneze și să aibă probleme dacă înghite vreun fragment detașabil din aceste obiecte. Aceste sesiuni de joc sunt excelente pentru a crea o legătură strânsă cu pisica.

Ce îmi mai bine-dispune pisica?

Alte idei pentru a o bine-dispune pe pisica (și implicit pentru a vă distra):

 • Aduceți-i un partener de joacă felin cu o personalitate compatibilă.
 • Programați cel puțin o sesiune de joacă pe zi (aproximativ 15 minute) și aveți la îndemână câteva jucării specifice.
 • Amenajați-i un loc lângă fereastră, de unde să poată observa păsările și mișcările din exterior.
 • Puneți câteva mingi de ping-pong în cadă – pisica va fi încântată, iar dumneavoastră veți fi surprinși de distracția instantanee.
 • Lăsați pe podeaua din bucătărie câteva capace de sticlă sau ghemotoace de hârtie (veți asista la ceea ce se numește, hochei pisicesc).
 • Puneți-i la dispoziție ceva nou de explorat ori de câte ori aveți ocazia (o cutie de carton este suficientă, cu condiția să nu lăsați pisica nesupravegheată în timp ce se joacă).
 • Jucați-vă cu o rază de lumină (de la o lanternă sau un pix cu laser) pe un perete. Veți descoperi că pisica dumneavoastră este în stare de multe acrobații.
 • Achiziționați un pom de cățărat – este un loc ideal unde pisica poate să doarmă, să se joace, să-și exerseze ghearele și să se cațăre, conform eva.ro.