Sari la conținut
Home » Cât timp poți să-ți lași acasă câinele de unul singur. Atenție, poți să-i afectezi starea de sănătate

Cât timp poți să-ți lași acasă câinele de unul singur. Atenție, poți să-i afectezi starea de sănătate

sursă foto: vet4pets.com

Cât timp îți poți lăsa câinele acasă, de fapt, de unul singur. Din păcate, este un obicei pe care-l au mulți oameni și care îi afectează foarte mult pe patrupezi.

Câinii au nevoie de destul de multă atenție și de stimulare fizică și mentală, așa că au nevoie de stăpânii lor cea mai mare parte din timp. Câinii au nevoie de aceste lucruri chiar mai mult decât mâncare. Au fost identificate situații în care câinii nu au mâncat nimic până stăpânii nu au revenit acasă.

Cât timp îți poți lăsa câinele singur acasă

Adem Fehmi, expert în comportamnent canin, a explicat că animalele pot fi lăsate singure doar patru ore. În caz contrar, sănătatea mentală a animalului este afectată.

“În mod ideal, ar trebui să căutăm să nu ne lăsăm câinii adulți singuri mai mult de patru ore”, a declarat Adem pentru Mirror.

Având în vedere că cei mai mulți oameni care au un câine lucrează la birou, aceștia sunt plecați câte opt ore de acasă. Acest lucru nu este deloc recomandat pentru stăpânii de câini.

De asemenea, atunci când chiar suntem nevoiți să lipsim mai mult timp, expertul a atras atenția asupra faptului că ar trebui să găsim o persoană care să stea cu câinele dacă este singur acasă. Sunt inclusiv persoane care sunt plătite să facă acest lucru.

De asemenea, expertul a mai precizat că pentru cățeluși, timpul ar trebui scurtat chiar la jumătate. Unii dintre ei ar putea rezista singuri numai o oră.

“Pentru câinii mai tineri, s-ar putea să reușească doar între o oră și două ore. Nu numai că, probabil, câinele dvs. va avea nevoie să meargă la toaletă după această perioadă de timp Câinii sunt mamifere sociale și au nevoie de companie, precum și de stimulare mentală și fizică pe tot parcursul zilei.”

Când plecăm în vacanță și nu putem să luăm câinele cu noi, trebuie să luăm în considerare mai multe variante să nu lăsăm patrupedul singur în casă. O rudă, un vecin, un prieten apropiat poate fi rugat să tracă și să petreacă ceva timp cu cățelul. Desigur sunt și hoteluri pentru câini unde trebuie să lăsăm animalele dacă plecăm pentru o perioadă mai lungă de timp.

Atenție, câinelui trebuie să-i asigurăm apă și mâncare cât suntem plecați și o soluție pentr a putea să-și facă nevoile. Dacă nu putem găsi pe cineva să stea prea mult timp cu patrupedul este bine să îi lăsăm spațiu suficient în casă și lucruri cu care să se joace. Ce mai putem face pentru a-i ține pe câini ocupați atunci când suntem plecați de acasă este să folosim jucăriile care dispersează mâncare.