Sari la conținut
Home » Cât durează sarcina la catelușe? Medicul răspunde: Gestatie durează…

Cât durează sarcina la catelușe? Medicul răspunde: Gestatie durează…

Din cuprinsul articolului

Cat dureaza sarcina la cateluse? Medicul răspunde: Gestatie dureaza circa…
„Buna, am si eu cateva intrebari.Catelusa mea are 10 luni la inceputul luni a intrat in „calduri” si acum are din ce in ce burta tot mai mare si miam dat seama ca asteapta puisorii :).Eu la sfarsitul luni iunie plec in vacanta cu ea la niste prieteni. Mentionez ca Catelusa urmeaza in 16 iulie
sa faca un an,nu este prea devreme pentru puisorii ?Daca ii fac baie risc ca puii sa se imbolnaveasca?Sau sa ii fac Catelusei vreun rau?Daca o plimb o distanta mai are de 100 de m va avea de suferit?Cat timp trebuie sa astept ca sa nasca? Multumesc anticipat.”

Raspunsul veterinarului:

„Buna ziua,

Perioada de gestatie dureaza circa 63 de zile ( +- 5 zile). Probabil ca acum se afla la jumatatea perioadei de gestatie, deoarece meomentul „de foc” in care se accepta si ea monta si ovulatia este propice, este in ziua 14-16 de ciclu.DAR! Va sfatuiesc sa mergeti la un veterinar pentru o ecografie. Umflarea abdomenului poate semnala o boala, nu neaparat o gestatie.Aveti dreptate in privinta varstei. Din pacate este mica si organismul ei nu va duce atat de usor sarcina, daca intr-adevar este vorba de asa ceva, sau se va resimti peste ceva timp. Aparatul de reproducere si scheletul catelelor este format complet abia la varsta de doi ani.E bine sa nu-i faceti baie in perioada asta pentru ca exista riscul de a raci sau de a suprasolicita sistemul imunitar.Plimbarile pot fi de lunga durata, atata timp cat catelusa o face de buna voie.”