De 3413 Vizualizari

Cât de trist! Din ce în ce mai mulți elefanți se nasc fără colți din cauza braconajului!

sursa foto - https://commons.wikimedia.org

Din ce în ce mai mulți elefanți, al căror număr este în declin puternic pe continentul african, se nasc fără colți – o schimbare genetică legată de braconajul intensiv, relatează directmatin.fr.

Potrivit Agerpres, Joyce Poole, șeful asociației „Elephant Voices” („Vocea elefanților”), care urmărește de peste 30 de ani dezvoltarea acestor animale , susține că a descoperit o corelație între braconajul intensiv legat de comerțul cu fildeș și procentul tot mai mare de femele de elefant născute fără colți – după cum a indicat acesta pentru revista Times.

Astfel, în anumite zone geografice, 98% dintre femelele de elefant se nasc fără colți, potrivit cercetătorilor, în condițiile în care procentul acestora se situa în medie, la 6-10%, în urmă cu 10 ani. Aproape o treime dintre elefanții africani au fost uciși în mod ilegal de braconieri în ultimul deceniu pentru a satisface cererea Asiei, și în special a Chinei, pentru fildeș, relatează The Independent.

Circa 14.000 de elefanți au fost uciși între 2007 și 2014, ceea ce conduce la riscul dispariției totale a speciei în anumite zone geografice.

2 Comentarii

  1. Pacat ca specia umana nu dispare

  2. Avand in vedere faptul ca tinte ale braconajului sunt elefantii cu colti, este un sambure de adevar in articol. Ma indoiesc ca este vorba de o „adaptare genetica”, insa statistica ar spune ca daca sunt lasati in viata preponderent cei fara colti, urmasii lor vor fi de la nastere tot fara colti -> „din ce in ce mai multi elefanti se nasc fara colti” este o afirmatie corecta.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X