Sari la conținut
Home » Cât de bine îți poate face animalul de companie la inimă? Uite care este ADEVĂRUL

Cât de bine îți poate face animalul de companie la inimă? Uite care este ADEVĂRUL

Cat de bine iti poate face animalul de companie la inima? Specialiștii spun că „detinerea unui animal de casa, mai ales a unui caine, este probabil asociata cu un risc mai scazut de aparitie a bolilor cardiace”, a afirmat medicul Glenn N. Levine, de la Colegiul Medical Baylor.Potrivit Science Daily, specialistii din cadrul American Heart Association au analizat un mare număr de studii anterioare referitoare la influenta animalelor de casa asupra sanatatii oamenilor.Mai mult, aceștia au scos la iveala aspecte interesante, care au fost publicate în jurnalul asociatiei, Circulation.„S-ar putea sa fie vorba despre faptul ca oamenii mai sanatosi sunt aceia care au animale, nu despre faptul ca animalele determina realmente scaderea riscului cardiovascular”, a mai spus dr. Levine.

Cât de bine îți poate face animalul de companie la inimă? Exista, propabil, o asociere intre detinerea de animale de companie si scaderea riscului cardiovascular

Detinerea unui animal este probabil asociata cu o reducere a factorilor de risc in aparitia bolilor de inima si cu o supravietuire mai indelungata a pacientilor.„Dar concluziile nu sunt inca definitive si nu dovedesc neaparat ca deţinerea unui animal produce, in mod direct, scaderea riscului de boala cardiaca. In special, detinerea unui caine ar putea ajuta la reducerea acestui risc. In esenţa, datele sugereaza ca exista, propabil, o asociere intre detinerea de animale de companie si scaderea riscului cardiovascular”, a mai comentat dr. Levine.