Sari la conținut
Home » Castelul Bran a fost acaparat de pisici

Castelul Bran a fost acaparat de pisici

Castelul Bran a fost acaparat de pisici. La sfârșitul săptămânii trecute, curatorii Castelului contelui Dracula au anunțat că pe acesta au pus stăpânire sute de pisici.

Astfel, casa contelui Dracula a fost gazda expoziţiei mondiale de pisici de rasă ”Chat Noir, Chat Blanc au Château Bran”. Evenimentul sa desfăşurat în Parcul Regal al Castelului Bran, într-un cort expoziţional, iar accesul a fost gratuit.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul HIRH Dominic Habsburg, Arhiduce de Austria.

Castelul Bran a fost acaparat de pisici. 147 de pisici au pus stăpânire pe curtea castelului

147 de pisici din rasele British Shorthair şi Longhair, Persane şi Exotice, Scottish Fold şi Scottish Straight, Highland Straight şi Highland Fold, Kurilian Bobtail cu par lung şi scurt, Mâine Coon, Munchkin, Mâine Coon Polydactil, Ragdoll, Sacră de Birmania, Neva Masquerada, Bengaleză, Cornish Rex, Lykoi, Albastru de Rusia, Savannah, Thai, Sphynx, precum şi nouă rasă de pisici din România, Transylvanian au putu fi admirate la castel.

Participarea a fost internaţională, expozanţii venind din România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Italia, Grecia, Austria.

Una dintre competiţii a fost un fel de open, în care s-au întrecut toate pisicile, iar la celelalte întreceri pisicile au fost grupate pe categorii precum adulte, sterilizate, pui şi juniori, rase pre-recunoscute.

Duminică după amiază, ca parte a expoziţiei mondiale, s-au desfăşurt ringurile mari: Master, Double Master şi Triple Master, acestea fiind competiţii cu pre-calificare care creează posibilitatea obţinerii de titluri superioare.

Accesul la eveniment a fost în regim de gratuitate, cei care au vizitat Castelul Bran bucurându-se și de întâlnirea cu frumoasele feline.