Sari la conținut
Home » Care sunt zonele unde nu ai voie să-ți mângâi pisica

Care sunt zonele unde nu ai voie să-ți mângâi pisica

De ce se așază pisica pe stăpân?

Care sunt zonele unde nu ai voie să-ți mângâi pisica. Aceasta este mai exigentă în ceea ce privește îngrijirea sa. Rutina unei pisici de apartament este distinctă față de cea a unui câine.

Multe pisici, în ciuda mitului comun că sunt distante, adoră afecțiunea din partea oamenilor lor. De fapt, mângâierea și ținerea în brațe a pisicii ajută la construirea unei relații de iubire între aceasta și stăpân.

La fel de variate sunt și gesturile pe care le preferă pisica atunci când este mângâiată. Comportamentul corporal al unei pisici poate fi dificil de interpretat pentru unii dintre noi.

Pisicilor nu le o place să fie mângăiate pe burtă

De exemplu, unele pisici nu tolerează să fie mângâiate pe burtă. Acest lucru se datorează faptului că burtica este o zonă vulnerabilă, predilectă prădătorilor.

Dacă o pisică îți permite să o mângâi pe burtă, este un semn că are încredere în tine și se simte în siguranță în preajma ta.

Totuși, dacă încerci să masezi puful de pe burtă, este posibil că pisica să răspundă cu o zgârietură sau o mușcătură chiar dacă aceasta are încredere în tine.

 

Care sunt zonele unde nu ai voie să-ți mângâi pisica. Coada pisicii este foarte sensibilă

Mai mult, pisicile nu apreciază să le atingi coada, deoarece aceasta este extrem de sensibilă, fiind o extensie a sistemului lor nervos.

Este important să evităm atingerea coadei pisicii, deoarece aceasta poate fi asociată cu traume din trecut sau poate fi percepută ca o amenințare de către animal.

Coada pisicii are un rol crucial în echilibrul unei pisici, ajutându-le să cadă mereu în picioare. Similar, așa cum nimeni nu ar aprecia să i se tragă de păr, nici pisicile nu tolerează atingerea cozii. Tracțiunea asupra cozii poate perturba acest echilibru și poate duce la zgârieturi dureroase.

Astfel, pentru a menține o relație armonioasă cu pisica ta, este recomandat să eviți să atingi coada și să îi oferi mângâieri în alte zone pe care le preferă, cum ar fi baza cozii, sub bărbie și pe cap.

Unde îi place pisicii să fie mângâiată

Și totuși, unde putem să mângâiem pisica. Capul, bărbia și gâtul sunt adesea zonele lor preferate unde vor să fie mângâiate.

Atunci când vă apropiați de pisica dumneavoastră, cel mai important truc este să îi permiteți să preia conducerea. Lăsați pisica să vă miroasă degetul arătător și să își atingă mai întâi nasul de el. Dacă vrea să fie mângâiată, își va împinge fața în mâna ta. Și te va îndruma spre urechi, bărbie sau oriunde vrea să fie mângâiată.