Sari la conținut
Home » Care sunt cele mai potrivite rase de pisici pentru copii?

Care sunt cele mai potrivite rase de pisici pentru copii?

Copiii si unele pisici fac o echipa imbatabila, mai ales daca locuiesc intr-un apartament. Jucause si energice, pisicile vor primi de la copii atentia dupa care tanjesc, in timp ce copiii invata sa fie mai responsabili si sa aiba grija de o vietate.Dar, atunci cand faci documentarea in legatura cu cea mai potrivita rasa de pisica pe care o doreste in casa, alaturi de copilul tau, trebuie sa iei in calcul mai multi factori. Trebuie sa alegi, spre exemplu, o pisica care tolereaza bine zgomotele puternice sau miscarile bruste, o pisica care nu este posesiva si nu isi marcheaza teritoriul.Pisicii trebuie sa ii mai placa sa fie manevrata, luata in brate si mangaiata. Si, evident, esential este sa te asiguri ca pisica nu musca sau zgarie.Apoi, trebuie sa iei in considerare si personalitatea copilului tau. Daca copilul tau este zgomotos si energic, atunci este indicat sa eviti de exemplu pisicile persane, care prefera mediile linistite.Rasele de pisici de mai jos sunt cunoscute pentru temperamentul lor calm si jucaus. In plus, sunt afectuoase si tolerante si nu devin posesive cu un anumit spatiu sau cu o anumita persoana din familie. Asadar, riscurile ca aceste rase de pisici sa vada in copii o amenintare sunt foarte reduse. De asemenea, aceste rase de pisici sunt sociabile si prietenoase cu oamenii.Abisiniana este foarte prietenoasa si sociabila. Ii place foarte mult sa se joace, ceea ce o face candidatul ideal pentru familiile cu copii.

abisiniana
abisiniana
American Shorthair – sunt pisici sociabile, energice si foarte fericite. Se inteleg bine atat cu oameni, cat si cu alte animale din locuinta, in special cu cainii. 
American Shorthair
American Shorthair
 Birmaneza – este, de asemenea, sociabila si relaxata, recunoscuta pentru temperamentul sau degajat si usurinta cu care se adapteaza in orice mediu.
Birmaneza1
birmaneza
Burmeza este prietenoasa si orientata spre oameni. Este foarte delicata in prezenta copiilor.
burmeza
burmeza
Maine Coon – desi o rasa de dimensiuni mari, pisicile sunt foarte sociabile si prietenoase. Se inteleg de minune cu copiii, insa sunt mai greu de intretinut. Totusi, cu o astfel de pisica, care trebuie periata zilnic, copiii vor deveni mult mai responsabili.
 maine coon
maine coon
Manx – sau pisicile fara coada – adora sa fie in centrul atentiei, si sunt animale sociabile, prietenoase si devotate.
manx
manx
Persana, ca si Maine Coon, au nevoie ca blana lor sa fie zilnic periata. Asadar, pregateste-te pentru acest tip de angajament inainte de a adopta o astfel de pisica. Sunt pisici sociabile, care au nevoie de multa atentie din partea stapanilor.
persana
persana
 Foarte important!Inainte de a aduce in casa o pisica, mai intai trebuie sa obisnuiesti copilul cu acest animal. Atunci cand se intalneste pentru prima oara cu un copil, pisica trebuie sa se apropie rapid de copil si sa ii arate afectiune. Daca pisica incepe sa toarca, este un semn bun! Daca la intalnirea cu un copil, pisica se ascunde – este un semn ca nu se va obisnui intr-o locuinta zgomotoasa si agitata.