Sari la conținut
Home » Care sunt cele mai iubitoare rase de pisici din lume? O întrebare la care toți ne-am gândit

Care sunt cele mai iubitoare rase de pisici din lume? O întrebare la care toți ne-am gândit

Care sunt cele mai iubitoare rase de pisici din lume? O întrebare la care toți ne-am gândit.

Top-ul specialiștilor cu privire la cele mai iubitoare pisici din lume!

În ceea ce privește topul celor mai întâlnite și îndrăgite animale de companie, pisicile sunt cu siguranță pe un loc fruntaș. Fie că vorbim despre cele de „rasă” sau „obișnuite”, fiecare pisică este unică și are o mulțime de oferit.

Cu toate că ne oferă de multe ori sentimentul de independență, o pisică nu va fi extrem de afectuoasă cu oamenii, precum este un câine. Însă, se pare că sunt și câteva excepții de la regulă.

Prezența unei pisici în casă reduce nivelul stresului și combate starea de anxietate, asta mai ales în această perioadă de pandemie globală.

Asociația Internațională a Pisicilor, pe baza a zeci de studii și opinii de la veterinari și posesori de pisici obținute pe o perioadă de peste 15 ani, a încercat să realizeze un top al celor mai afectuoase pisici din lume.

Cele mai iubitoare rase de pisici

1.Siameză

Pisica siameză este considerată cea mai veche rasă de pisici din lume, aceasta apărând într-un manuscript thailandez care datează din secolul 14. Această rasă se face remarcată prin combinația distinctă de culori la extremitățile corpului și ochii albaștri. Pisica siameză este foarte inteligentă, curioasă și aventuroasă.

2. Persană

Pisica Persană a apărut printr-o încrucişare necunoscută, existând mai multe variante care circulă în mediul de specialitate. Există voci care spun că provinde din Persia, adică actualul Iran, alţii spun că vine din Turcia şi ţările vecine.

Pisica Persană pare că este un animal greu, datorită blănii stufoase şi a părului lung, însă ea este de fapt foarte compactă şi puternică. Are o musculatură puternică şi foarte bine dezvoltată, fiind robustă şi bine proporţionată. Pisica Persană este considerată de departe ca fiind aristocrata pisicilor. Este foarte elegantă, frumoasă şi are un şarm de neîntrecut.

3. Ragdoll

Rasa de pisici Ragdoll este mare, puternică și impozantă, cu marcaje distinctive. Cu toate acestea, pisica este extrem de relaxată, dând impresia de păpușă moale din cârpe. Capul lat are un creștet aplatizat și este lat între urechi. Ochii de un albastru profund sunt mari. Corpul este lung și musculos cu pieptul lat, gâtul scurt și picioarele puternice.

4. Burmeza

Pisica Burmeză este o creatură extrem de prietenoasă și afectuoasă care are nevoie de atenție din partea oamenilor pentru a fi fericită. Rasa Burmeză este foarte pretențioasă, pisicile urmărindu-și stăpânii prin casă pentru a cerși atenție – s-ar putea chiar să se agațe de piciorul stăpânului implorând să fie luate în brațe și alintate!

5. Tonkineza

Pisicile din rasa Tonkinese au aceeasi natura prietenoasa ca si rasele inrudite, Siameza si Burmaneza. Sunt foare orientate catre oameni si sunt animale de familie ideale. Sunt foarte incisive si inteligente. Pot fi dresate sa faca diverse trucuri si au nevoie de jucarii si jocuri pentru amuzament. Le place sa aiba permanent companie.

Însă, chiar dacă topul de mai sus este unul făcut de către specialiști, fiecare pisică indiferent de rasa din care face parte poate să ofere afecțiune, atât timp cât primește și ea la rândul ei.