De 1989 Vizualizari

Care sunt cei mai deștepți câini din lume

Autor: Raluca Florescu

Collie – Provine din ținuturile înalte ale Angliei și Scoției, fiind la origine un câine folosit de oierii englezi pentru condusul turmelor. Aceștia sunt crescuți pentru a gândi de unii singuri, deoarece se află de cele mai multe ori la mare distanță de oieri, așa încât trebuie să ia decizii pe cont propriu. Unul dintre cei mai cunoscuți câîni de rasă Collie este Chaser, care recunaoște 1.022 de jucării după nume.

collie
Pudel – Dincolo de o freză haioasă, pudelul a fost inițial crescut în Germiania pentru a vâna și recupera păsările din apă, și a excelat la aceste puncte până cnd s-au inventat armele. S-a dovedit un maestru, de-a dreptul de la condusul oilor, până la traversarea câmpurilor de bătălie pentru a aduce hrană celor răniți.

pudel1

 

Câinele lup – Rasa a fost făcută cunoscută pentru prima oară în anul 1889 de Captain Max din Stephanitz. Pe măsură ce Germania s-a modernizat și nevoia de câini care să conducă oile a început să scadă, Stephanitz a colaborat cu poliția și crescătoriile de câini pentru a dezvolta un set de exerciții de dresură care să îi transforme în excelente animale pentru de pază.

german-shepherd-dog-14

 

Golden Retriever – Originară din Scoția, rasa golden retriever este cunoscută din 1865. Acești câini superbi și prietenoși sunt foarte buni la exerciții de salvare, fiind totodată foarte agili și ascultători.

Golden_Retriever

 

Doberman – Originar din Germania, acesta este prima oară atestat documentar drept câinile unui colector de taxe neamț care îl lua cu el atunci când își vizita clienții, pentru protecție. Dobermanii moderni sunt mult mai puțin agresivi și excelenți câini de familie, jucăuși și extrem de loiali.

Doberman

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X