Care este cel mai valoros animal din lume? Suma colosală atribuită unui campion.

Frankel, un cal de curse, valorează 160 de milioane de dolari!

Topul celor mai valoroase animale din lume este de departe dominat de Frankel, un cal de curse superb, campion absolut în întrecerile sportive. Născut pe 11 februarie 2008, Frankel este crescut de Juddmonte Farms, antrenat de Sir Henry Cecil şi este deținut de Prinţul Khalid Abdulla. Calul de curse a fost numit după celebrul și regretatul antrenor american, Bobby Frankel.

În ziua de astăzi, a ajuns la un scor excepțional de 14-0 ca palmares, fiind cotat cel mai bun cal de curse din întreaga lume.

După victoria obţinută de acesta la Queen Elizabeth II Stakes din Ascot în octombrie 2011, Timeform i-a atribuit lui Frankel o cotă de 143, cea mai mare notă atribuită de această organizaţie în ultimii patru zeci de ani şi a patra a cea mai mare notă a tuturor timpurilor, atribuită de aceasta, după cele primite de Sea Bird, Brigadier Gerard şi Tudor Minstrel.

Frankel poate atinge o viteză de 65 km/h, performanţă care i-a adus supranumele de „Usain Bolt al cailor”, fiind comparat cu jamaicanul care deţine recordul mondial la suta de metri.

„Una dintre cele mai de seamă reprezentanții ale unui cal de curse britanic”

Victoria de la 2000 Guineas, Newmarket aprilie 2011, i-a determinat pe cei de la Agenţia Britanică a Cailor Pur Sânge să îl evalueze pe Frankel la o sumă de 100 de milioane £, după ce a reușit o prestație de excepție. Născut din părinți campioni, a câștigat toate cele 14 curse la care a participat, iar valoarea sa de piață a explodat, fiind situată la peste 160 de milioane de dolari.

Frankel este foarte bine evaluat şi ca armăsar de prăsilă, taxa pentru o împerechere fiind de 125.000 de lire, de asemenea un record în materie. Animalul beneficiază de o pază pe măsura valorii sale. Astfel, în grajd are o cameră video care funcţionează 24 de ore din 24, iar monitoarele se află în dormitorul antrenorului său, Sir Henri Cecil.

Ce au declarat experții în domeniu despre cel mai valoros animal din lume:

„Frankel este calul de curse perfect, foarte masiv şi puternic. Când porneşte în galop, puţini cai pot ţine pasul cu el”, a spus unul dintre experții curselor de cai din Anglia.