Sari la conținut
Home » Care este cel mai bătrân animal din lume?

Care este cel mai bătrân animal din lume?

Care este cel mai bătrân animal din lume?

Care este cel mai bătrân animal din lume? Jonathan, o broască țestoasă gigantică din Seychelles, a stabilit recent un record mondial Guinness ca cel mai bătrân animal terestru, având impresionanta vârstă de 188 de ani.

Născut în jurul anului 1832, într-o epocă în care telefoanele și becurile electrice nu existau încă, iar fotografia era abia la începuturi, țestoasa Jonathan a devenit o figură emblematică a longevității în regnul animal.

Care este cel mai bătrân animal din lume?

Inițial provenind din Insulele Seychelles din Oceanul Indian, Jonathan a fost relocat în 1882, la vârsta de aproximativ 50 de ani, pe insula tropicală Sfânta Elena.

Aici, a trăit alături de mai multe țestoase, atât femele cât și masculi. Deși nu a reușit să aibă pui, nefiind compatibil cu femelele din grupul de țestoase uriașe Aldabra.

Femelele din acest grup au o speranță de viață medie de 150 de ani, iar Jonathan, la 187 de ani, se apropie de titlul de cea mai bătrână reptilă din ordinul Testudines. Care include toate tipurile de broaște țestoase, de la cele marine și terestre până la cele de apă dulce.

De-a lungul vieții sale incredibile, Jonathan a experimentat o serie de evenimente istorice. S-a născut în același an cu Gustave Eiffel, proiectantul Turnului Eiffel, și Lewis Carroll, autorul „Alice în Țara Minunilor”.

Ca cel mai bătrân animal terestru, Jonathan a depășit cu 65 de ani recordul de longevitate al celei mai vârstnice persoane din istorie, Jeanne Calment, care a trăit până la 122 de ani și 144 de zile.

Jonathan este una dintre puținele țestoase gigantice

Desigur, viața extrem de îndelungată a lui Jonathan a adus și câteva modificări în starea sa de sănătate. Simțul mirosului și vederea i-au slăbit odată cu înaintarea în vârstă. Dar în general, se bucură de o stare de sănătate destul de bună.

Hrănit cu fructe și legume potrivite pentru vârsta sa. Inclusiv mere, castraveți și morcovi, dieta sa diferă de cea a majorității țestoaselor mai tinere. Având în vedere preferințele specifice vârstei sale înaintate.

În viitor, când Jonathan va pleca din această lume, conducerea insulei are planuri să-i aducă un omagiu corespunzător. Ca o figură importantă și celebră, necrologul său va fi distribuit către agențiile de știri.

Jonathan este una dintre puținele țestoase gigantice de Seychelles rămase și face parte dintr-o subspecie a țestoasei gigantice de Aldabra, conform incredibilia.ro.