Sari la conținut
Home » Caracteristici Ciobănesc Caucazian: Ce să știi despre această rasă

Caracteristici Ciobănesc Caucazian: Ce să știi despre această rasă

Caracteristici Ciobănesc Caucazian: Ce să știi despre această rasă

Ciobănescul caucazian este o rasă de câine de talie mare, cu constituție robustă,  masivă. Se adaptează ușor la condiții climaterice variate, este rezistent și  nu este atât de pretențios, astfel încât este utilizat în aproape toate regiunile fostei Uniuni Sovietice, potrivit  Wikipedia.

Ciobănescul Caucazian, uriașul care își sacrifică viața pentru familie și teritoriu, este un câine impunător, un câine mândru.

Caracterul indepependent, curajul şi instinctul de pază capătă o altă dimensiune atunci când ne gândim că un Ciobănesc Caucazian atinge aproape 100 de kg la maturitate. Acesta este şi motivul pentru care educaţia unui câine din această rasă este obligatorie. Cei care doresc un astfel de câine trebuie să știe că dresajul  începe foarte devreme, la vârsta de două luni, şi nu se termină până la maturizarea câinelui.

Dresorii spun că această specie îți taxează fiecare slăbiciune din momentul creşterii până la doi ani acest câine trebuie socializat.

Pe cât de afectuos este cu familia din care face parte, pe atât de circumspect este faţă de persoanele pe care nu le cunoaşte. Contactul cu străinii, încă de când este pui va fi benefic atât pentru câine cât şi pentru cel care îl deţine.

Caucazienii au nevoie de spaţiu şi o climă rece. Dresaţi cu răbdare şi calm, devin nişte companioni ideali.