271 Vizualizari

Caracatitele extraterestre

Oamenii de stiinta sustin ca "au fost primele fiinte inteligente de pe planeta"

Unii cercetatori lanseaza o ipoteza surprinzatoare in privinta caracatitelor. Potrivit acestora, caracatitele ar putea fi extraterestri.

Caracatitele sunt deosebit de inteligente, capacitatea lor de a le distrage atentia pradatorilor si de a scapa atunci cand sunt tinute in captivitate determinandu-i pe cercetatori sa le considere extraterestri, relateaza i100.independent.co.uk.

Teoria pleaca de la zoologul Martin Wells, care a dat nastere mai multor cercetari. „Ele au fost primele fiinte inteligente de pe planeta”, a declarat dr. Sydney Brenner de la Institutul Okinawa de Stiinta si Tehnologie, in urma unui studiu.

Studiul, publicat in Nature, a aratat ca genomul caracatitei este putin mai mic decât cel al oamenilor, dar are cu aproximativ 10.000 mai multe gene, care pot da caracatitei caracteristicile sale unice si abilitatile deosebite. Caracatitele au de 10 ori mai multe gene speciale pentru dezvoltarea celulelor nervoase ca alte nevertebrate si de peste doua ori mai multe ca majoritatea mamiferelor.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X