De 1699 Vizualizari

Capusa care te face vegetarian

Nu exista un antidot, cei muscati fiind nevoiti sa astepte trecerea efectului

 

Amblyomma Americanum este o capusa ce traieste pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii, vietate care te poate transforma in vegetariat, daca te musca, facandu-te alergic la carne pentru 4-6 ore.

Potrivit sciencealert.com, oamenii de stiinta au descoperit ca muscatura acestei capuse face pacientii alergici la alpha-gal, un tip de zahar gasit in carne.

In mod normal, stomacul nostru poate descompune acest zahar, fara probleme, dar dupa ce a fost introdus in circuitul sanguin (prin muscatura acestei capuse), sistemul nostru imunitar produce anticorpi impotriva lui, dorind sa-l elimine ulterior, cand este prezent in organism.

Spre exemplu, daca un pacient muscat de aceasta capusa, mananca carne, in special – carne rosie, ii apar umflaturi, pete, are febra si chiar este posibil sa intre in soc anafilactic.

Alergia poate fi depistata printr-un test de sange, insa, in prezent, nu exista un antidot, cei muscati fiind nevoiti sa astepte trecerea efectului muscaturii, pentru a se „bucura”, din nou, de carne.

sursa foto – sciencealert.com

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X