Sari la conținut
Home » Cane Corso / Mastiff italian, Cainele Macelarilor, Cane Corz

Cane Corso / Mastiff italian, Cainele Macelarilor, Cane Corz

  • de


Greutate: 40 – 50 kg
Inaltime: 60 – 69 cm
Origine: Italia,

Istoric rasa Este una din cele mai vechi rase din lume. Are ca descendent pe vechiul Molos Roman – Canis Pugnax. A fost utilizat multa vreme la vanatoare pentru ca, desi este un caine mare, nu este deloc greoi si poate vana si animale de talie mare. Dupa al doilea razboi mondial au fost pe cale de disparitie, dar iubitorii acestei rase au reusit sa o revitalizeze. Acum este mai mult un caine de paza pentru locuinte si turme.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, masiv, viguros, bine construit, cu un corp puternic, musculos. Este mai mult lung decat inalt, cu un cap lat, bot scurt, nas negru si maxilare puternice. Buza superioara este in forma de V intors. Ochii sunt medii, distantati, inchisi la culoare iar urechile sunt de dimensiuni medii in forma de V, lasate sau semiridicate. In general acestea se taie pentru a fi scurte si a sta ridicate. Are o coada groasa, care se taie in general pana la o treime din lungimea ei naturala. Pielea sa nu este cutata iar blana este scurta, aspra si lucioasa. Poate fi neagra, gri, cafenie sau in dungi de cafeniu si gri. Poate avea o pata mica pe piept sau pe membre.

Personalitate Este un caine echilibrat, inteligent si foarte afectuos si loial familiei. Au o personalitate puternica si dominanta si din aceasta cauza sunt precauti si pot deveni agresivi cu strainii, insa socializati corect de mici astfel de situatii pot fi evitate. De asemenea trebuie obisnuit de mic cu celelalte animale din gospodarie pentru a le accepta mai tarziu.

Ingrijire Blana acestor caini este usor de intretinut. Un periaj ocazional cu o manusa de cauciuc (pentru a nu-i strica luciul blanii) este suficient. Trebuiesc mentinute curate urechile, fiind cea mai sensibila zona a lor si curata gura intrucat are tendinta de a saliva mult.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel moderat de activitate, dar sensibil la frig (fiind o rasa originara din sudul Italiei). Se poate acomoda atat la viata de apartament cat si cea de curte. Are nevoie de exercitiu zilnic, ii place sa alerge, sa faca plimbari lungi in aer liber, iar odata intros acasa va sta linistit. Necesita lesa, dresaj si socializare.

Dresaj Acest caine este usor de dresat fiindca este inteligent si doreste sa faca pe plac stapanului. Dresajul si socializarea trebuiesc incepute de la o varsta frageda altfel acest caine poate deveni agresiv. Dar cu un dresaj consecvent acesta devine un caine bland si protector.

Utilitate Este un foarte bun caine de paza si protectie, si datorita simtului sau olfactiv bine dezvoltat este folosit si in politie.