Sari la conținut
Home » Când trebuie sterilizată o pisică? Vârsta la care se efectuează operația este de…

Când trebuie sterilizată o pisică? Vârsta la care se efectuează operația este de…

Cea mai bună hrană pentru felinele sterilizate. După ce au fost sterilizate, pisicile au nevoie de o hrană specială pentru a nu favoriza excesul de greutate. Felinele din această categorie au nevoie de o dietă specială, calitativă, cu un echilibru bun între aportul de proteine ​​și grăsimi. Mâncarea lor trebuie să conțină  fibre și conținut redus de carbohidrați.

Pisicile castrate, după operație, experimentează modificări hormonale care duc la o creștere a apetitului.

Permițându-le să mănânce tot ce-și doresc și să-și petreacă ziua odihnindu-se, în timp vor deveni obeze.

Când trebuie sterilizată o pisică?

Un alt fapt de luat în considerare este vârsta la care se efectuează operația, de obicei înainte de an, când pisica este încă hrănită ca un pisoi, deși nu se mai află într-o etapă rapidă de creștere. Urmarea acestei diete prezintă un risc de obezitate.

Datorită tuturor acestor circumstanțe, stăpânii pisicilor se întreabă adesea care este cea mai bună alimentație pentru pisica lor sterilizată.

Atunci când găsiți pe piață hrană uscată și umedă și aveți și opțiunea de a-i pregăti dieta în casă, este indicat să întrebați veterinarul care este cea mai bună opțiune.

Hrană pentru pisici sterilizate: compoziție

În această secțiune aveți, practic, două opțiuni atunci când alegeți cea mai bună alimentație pentru pisicile sterilizate. Pe de o parte, există alimente bogate în fibre, care sunt considerate dietă. Problema lor este palatabilitatea scăzută, adică sunt mai puțin gustoase pentru pisici și, prin urmare, pot fi respinse de acestea, potrivit clik.ro.

De asemenea, adesea cresc volumul mișcărilor intestinale. O altă opțiune este hrana cu o cantitate mare de proteine ​​și puțini carbohidrați sau fără cereale, care își păstrează gustul deosebit, foarte apetisant pentru pisică.

Aportul caloric este redus în cazul hranei pentru pisici sterilizate. Unele sortimente conțin și ingrediente precum L-carnitină, care ajută la mobilizarea grăsimilor și oferă o senzație de sațietate.

Totodată, la producerea acestui tip de hrană se folosește carne de cea mai bună calitate, nemodificată genetic. Aceasta poate fi deshidratată sau proaspătă.

Unele mărci folosesc doar materii prime potrivite pentru consumul uman. În plus, hrana naturală nu conține aditivi artificiali, ci exclusiv aditivi naturali.

După analizarea datelor anterioare care ne ajută să intuim care este cea mai bună hrană pentru pisicile sterilizate, vă recomandăm hrana naturală pentru pisici sterilizate, deoarece aceasta conține nutrienții necesari pentru ca pisicile să aibă parte de o viață sănătoasă.

Care este cea mai bună mâncare pentru pisicile sterlizate?

Indiferent de opțiunea voastră, calitatea trebuie să primeze. Trebuie să acordați atenție echilibrului dintre proteine, grăsimi, fibre și carbohidrați. Există pe piață un brand renumit din Spania care produce hrană naturală cu ingrediente potrivite caracteristicilor nutriționale ale pisicii.