De 1519 Vizualizari

Când e vorba de mâncare, PISICILE dau clasă câinilor!

Un studiu a arătat cine e ADEVĂRATUL prădător!

Doctorul Norman Maier, profesor de psihologie la Universitatea din Michigan, împreună cu doctorul Theodore Schneirla, au realizat un studiu care arată faptul că pisicile au un IQ mai ridicat decât câinii.

 

La acest studiu au participat mai multe animale aparţinând celor două specii, care au fost așezate în fața unor cutii. Pe durata acestui studiu, ele au fost învățate că sub cutia luminată se află hrană. După ce studiu a fost oprit, specialiștii au pus patrupedele în fața acelorași cutii, însă lampa de pe cutia luminată a fost stinsă. Astfel, câinii după cinci minute nu au mai știut care este cutia cu mâncare, însă pisicile au avut capacitatea de a reveni la cutia respectivă chiar și după 16 ore.

CatDogEatingWSLarge

Cei mai mulți oameni consideră că dușmanii pisicilor, cățeii, sunt mult mai inteligenți, însă acest studiu a arătat exact contrariu.

(Andreea Brînzei)

 

 

 

 

 

 

Un singur comentariu

  1. Olga Khan spune:

    Am pisici si observ ca-mi cunosc obiceiurile zilnice desi stau in curte nu in casa. Si despre mancare au idee ce vor si ce nu!!!
    Multe conserve doar miroase, sufla pe ea, mai fac si o mutra si cateodata-l imping farfuria cat colo si pleaca. Rar vor sa guste ce mancam noi si asta e semn rau pentru noi, dar carnea fiarta din supa de pui adora, cu zeama cu tot!!! Branzeturile frantuzesti savureaza la fel ca mine si unt pe paine. Au un miaunat aparte cand vor mancarea noastra, pestele prajit e una din favorite dupa pui fiert, nu le place nimic din vita doar carnea cruda tocata, dar nu din conserva de pisici, curcan deloc sau porc n-ar manca. Le-am cumparat parizer si nici nu s-au apropiat de farfurie … sau de pateu de ficat. Unu din ei este de rasa Ragdoll de 19 luni, altul este Maine Coon de un negru stralucitor de vreo 16 ani la noi si inca unu negru cu blana scurta s-a aliat la familia de pisici care cautau o casa!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X