De 635 Vizualizari

Campanie de castrare a armasarilor salbatici de la Letea

sursa foto: www.facebook.com/CaiiLiberidinLetea/

In cadrul activitatilor din cadrul proiectului de cercetare si gestionare „Managementul Reproductiei Populatiei de Cabaline Salbaticite din Grindul Letea”, in aceste zile, in zona are loc o campanie de castrare a armasarilor.

letea2

„Folosim tehnica de castrare inchisa prin rasucire cu pensa Henderson. Acest tip de interventie scade considerabil timpul operator la aproximativ 5 min de la prima incizie, cat si riscul de hemoragie si inflamatie post-operator. Castrarea la armasari este atat o metoda de mentinere sub control a numarului animalelor cat si de reducere a accidentelor produse de cai in timpul perioadelor de calduri, cand acestia evadeaza din curtile oamenilor si se lupta cu alti armasari salbaticiti”, anunta comunitatea Caii Liberi din Letea.

In urma cu o luna de zile, comunitatea anunta, de asemenea, ca 200 de iepe salbatice din Letea au fost, la randul lor, tranchilizate, identificate, vaccinate contraceptiv si monitorizate – incepand cu iarna anului 2013.
Multe alte animale au fost salvate de lanturi ce le strangulau, au fost tratate de boli sau sterilizate.

iepe Letea

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X