De 9769 Vizualizari

Cameleonul, cel mai afectos animal de companie

Cameleon

Cameleonul un prieten discret

În ultimii ani, tot mai multe animale „exotice” și-au făcut loc în rândul membrilor familiei, iar cameleonul este unul dintre ele. Cameleonul este un animal care captiveaza, marea proprietate a cameleonului fiind ca este un animal singuratic, acest lucru va va scuti de efort si de a media conflicte.

Asta și deoarece cameleonul se poate adapta ușor într-o varietate de climate sau amplasamente. Jumătate dintre speciile de cameleon provind din Madagascar, iar restul pot fi regăsite în Africa, Orientul Mijlociu, Europa și Asia. Sunt ființe care și-au adaptat corpul pentru a trăi în arbori, carnivore și care se hrănesc în principal cu insecte, dar pot mânca de asemenea reptile și alte vertebrate.

Proprietățile fizice ale cameleonului sunt uluitoare. Majoritatea au ochi care se pot mișca independent unul de altul. Unele specii de cameleon, atunci când proiecteză limba în afară pentru a apuca hrana, ajung la o lungime a limbii de două ori mai mare decât cea a corpului.

foto cameleon

Cameleonul, unul dintre cele mai afectoase animale

De asemenea, coada cameleonului este extrem de flexibilă și îl poate ajuta să se agațe de crengi sau să se cațere în copac.  Speciile de cameleon sunt foarte variate ca mărime, culoare și longevitate. Cele mai mici exemplare au 5 centimetri, iar cele mai mari pot ajunge la o lungime de 75 de cm. Sunt ființe foarte colorate putând lua nuanțe de verde, albastru, maro, negru, portocaliu, galben precum și alte culori.

Câteva specii au capacitatea de a lua culoarea mediului înconjutător pentru a se ascunde de prădători. Trăiesc destul de puțin. În funcție de specie, viața lor poate dura de la câțiva ani până la zece ani.

Un cameleon poate fi un animal de companie unic, dar este posibil să nu fie potrivit oricărui  tip de stăpân. Reptila va avea nevoie de un adăpost potrivit. De asemenea, va trebui să îi asiguri un habitat propice, lumină, căldură, un control al umidității și hrană.

Dacă ești la primul cameleon, atunci cel mai bine este să alegi specia panteră sau specii crescute deja în captivitate. Orice tipologie de cameleon ai alege, cele crescute în captivitate sunt de preferat, deoarece este cel mai probabil să fie sănătoase, puțin stresate sau să aibă paraziți.

Dacă acolo unde locuiești clima este calduoasă și uscată și va trebui să îi asiguri cameleonului un climat bogat în umiditate, vei avea ceva bătăi de cap. De asemenea, dacă locuiești într-un climat umed, o specie de cameleon care are nevoie de umiditate moderată e posibil să nu fie cea mai bună alegere.

Cameleonii trăiesc cel mai bine singuri, ceea ce te va feri de bătăile de cap generate de eventuale răni sau accidente provenite din dispute teritoriale. Masculii sunt mai longevivi decât femeile, și de aceea sunt preferați de cele mai multe ori femelelor.

Autor: Raluca Florescu

vezi si: https://www.animalzoo.ro/cameleonul-companion/

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X