Sari la conținut
Home » Cairn terrier

Cairn terrier

  • de


Greutate: 6 – 7 kg
Inaltime: 23 – 26 cm
Origine: Scotia,

Istoric rasa Provine din insula Skye si este unul din cei mai vechi terrieri din Scotia. Initial se numea Cainele cu par scurt Skye Terrier. Datorita insusirii lui de a vana cu usurinta pe teren a primit numele de Cairn (gramada de pietre). A fost recunoscut ca rasa separata in 1912.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, robust cu picioare scurte. Are un cap lat, stop pronuntat, bot puternic si un nas negru. Ochii sunt departati, caprui si acoperiti de sprincene stufoase. Urechile sunt mici, triunghiulare, putin oblice, ascutite si ridicate. Coada este scurta, cu varful ascutit, imbracata in par si purtata vertical. Blana este dubla, cu un prim strat moale si pufos si un strat exterior format din par des, aspru, nu prea scurt, drept. Poate fi orice culoare in afara de alb si are nuante mai inchise pe urechi, bot si varful cozii.

Personalitate Este un caine vioi, foarte vesel, jucaus, alert, vigilent, dornic de munca, inteligent si curajos. Este afectuos si devotat stapanului. Iubitor si tolerant cu copiii, nu este agresiv cu strainii. Se intelege bine cu alte animale din gospodari, chiar si cu alti caini, cu unele exceptii.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata periodic si trimata de 2-3 ori pe an.

Conditii de viata Este un caine care se adapteaza destul de usor atat la viata in aer liber, fiind rezistent la intemperii, cat si la viata intr-un apartament, langa o familie activa si cu posibilitati de miscare, plimbari zilnice. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Acest caine se dresaza relativ usor caci este inteligent si ii place sa invete, sa munceasca. Are nevoie de un dresaj strict, ferm, consecvent facut cu o voce blanda si calma si nu trebuie lasat sa faca ce vrea el. Trebuie socializat de mic cu alte animale din gospodarie si alti caini. Ii place miscarea si sa alerge in spatii deschise. Trebuie invatat sa vina langa stapan cand este chemat pentru ca instinctele de vanatoare pe care le are il pot face sa fuga.

Utilitate Este un foarte bun vanator de daunatoare si animale salbatice mici. Este un campanion perfect pentru o familie sportiva.