Sari la conținut
Home » Câinii urăsc pisicile? Adevărul despre relația dintre cele două animale

Câinii urăsc pisicile? Adevărul despre relația dintre cele două animale

Câinii urăsc pisicile? Există o linie nerostită care pare să despartă câinii și pisicile – și uneori chiar „oamenii câinilor” și „oamenii pisicilor”. Ideea conform căreia câinilor nu le plac pisicile, sau viceversa.

Aceasta este atât de răspândită încât este aproape un clișeu. Dar există vreun adevăr în spatele ei sau este doar un alt mit despre câini?

Câinii urăsc pisicile?

Un câine și o pisică
Un câine și o pisică care stau împreună

Câinii și pisicile nu sunt nicidecum dușmani naturali. Există câteva diferențe comportamentale care îi pot pune în conflict. Cea care cauzează cele mai multe dificultăți atunci când vine vorba de relații pașnice între specii este dorința de pradă.

Câinii, chiar și cei din rasele de jucărie, păstrează încă o parte din instinctele de vânătoare care au servit strămoșilor lor sălbatici. Acest instinct este motivul pentru care câinilor le place să urmărească obiecte în mișcare.

Deoarece multe pisici fug când văd un câine, este ușor de văzut cum relațiile se pot deteriora rapid. Câinilor le place să alerge după pisici nu pentru că urăsc pisicile. O felină care se mișcă rapid declanșează un instinct puternic, natural, care are nevoie de dresaj și socializare pentru a fi depășit.

Semnale interpretate greșit

Câinii și pisicile comunică, de asemenea, în mod diferit. Un câine care dă din coadă la un Golden Retriever indică adesea jucăușie. Cu toate acestea, o coadă de pisică care se mișcă și se zvârcolește este, de obicei, un semn de iritare.

Câinii care interpretează greșit aceste semnale pot sfârși prin a primi o lovitură la nas din partea unei pisici deranjate. Felinele pot învăța să nu aibă încredere în câini după ce au fost urmărite de prea multe ori în jurul blocului.

În ciuda acestor diferențe, multe pisici și câini învață să trăiască în armonie și chiar să dezvolte relații de prietenie. Acest lucru îi determină să se joace și să doarmă împreună.

Socializarea timpurie între pisoi și căței îi ajută să depășească suspiciunile, iar prezentarea animalelor tinere cu animale mai în vârstă și tolerante încurajează obiceiurile respectuoase.

În situațiile în care o pisică sau un câine nu a fost socializat de timpuriu cu cealaltă specie, dresajul poate fi de ajutor, potrivit akc.

Învățarea câinelui dumneavoastră a unor comenzi de bază, cum ar fi „stai” și „stai”, va contribui în mare măsură la o mai bună acomodare a pisicilor, dar nu uitați că rasele de câini de talie mare, cu o puternică dorință de pradă, pot răni pisicile, așa că țineți câinele în lesă și luați în considerare posibilitatea de a-l pune în cușcă sau de a-l separa de pisică în absența dumneavoastră pentru a preveni accidentele.