Sari la conținut
Home » Câinii sunt sufocați de căldură și nu trebuie tunși

Câinii sunt sufocați de căldură și nu trebuie tunși

  • de

Câinii riscă să intre in șoc termic, cunoscut drept hipertermie. Hipetermia se poate produce atunci când temperatura corpului depășește 41 de grade C. Semnele prevestitoare pot fi vărsăturile, oboseala, diareea și stările de amețeală.

Iată câteva sfaturi despre cum ce trebuie să îi asiguri câinelui pe timp de vară.Fii atent la semnalele pe care ți le transmite  – Primul semn că simte un disconfort pe seama căldurii este oboseala. Dacă l-ai scos la plimbare și caută cu înverșunare locurile umbroase pentru a se odihni, cel mai bine este să mergeți înapoi acasă. Dacă pare supraîncălzit, ajuns acasă poți folosi un termometru rectal pentru a verifica temperatura.Nu lăsa temperatura să te inducă în eroare – Câinii se pot supraîncălzi chiar dacă temperatura de afară nu este foarte ridicată. Dacă face efort și umiditatea nu este în cote rezonabile, atunci poate avea probleme. Cel mai bun reper ești chiar tu. Dacă nu te simți confortabil stând afară prea mult timp, atunci nu îl lăsa nici pe el.Schimbă ora pentru plimbare – Câinele are nevoie de activitate pe timp de vară, dar cel mai bine este să eviți cele mai călduroase intervale ale zilei. Înceacă să îl plimbi devreme, dimineața, sau seara, după ce soarele a apus.Nu tunde câinele – Dacă tunzi câinele pentru a se simți mai bine pe căldură, s-ar putea să îi facă mai mult rău decât bine. Blana unui câine este ca un buffer care îi permite să își regleze temperatura corpului. Dacă îl tunzi, atunci va fi expus și pericolului unei arsuri solare.

Ce zi torida, caldura mare, ce bine ca au stropitoare...
Ce zi torida, caldura mare, ce bine ca au stropitoare…
Nu folosi gheață – Atunci când câinele dă semne că are un atac de căldură, este bine să îl uzi cu apă la temperatura camerei și să îl pui în fața unui ventilator. Poate prima reacție va fi aceea de îl răcori cu pungi cu gheață, dar astfel vasele de sânge se vor contracta și astfel nu se mai poate răcori.Autor: Raluca Florescu