1324 Vizualizari

Ipoteză ULUITOARE! CÂINII se simt stresați atunci când omul îi ÎMBRĂȚIȘEAZĂ

E bine să îți îmbrățișezi câinele? Depinde pe cine întrebi. Majoritatea iubitorilor de animale probabil va răspunde răspicat: Da!

E o întrebare pertinentă, la care oamenii nu se gândesc înainte de a-și îmbrățișa prietenul blănos.

Unii câini adoră îmbrățișrile, unii nu sunt mari amatori. Chiar și cei car par fanii acestui obicei, s-ar putea ca în realitate, doar să îl tolereze, potrivit femina.in.

S-ar părea că toți câinii au un disconfort și un stres când sunt îmbrățișați.

Cercetătorul canin Stanley Coren, doctorand și profesor emerit la Universitatea British Columbia a iscat recent controverse, după ce a declarat că îmbrățișările nu sunt pe gustul câinilor. Poate că nu-ți vine să crezi, dar și-a motivat afirmațiile cu argumente convingătoare.

Câinii sunt animale active, iar îmbrățișările îi pot stresa.

Membrele lor sunt făcute pentru a alerga, a se traduce: a alerga și de lângă un potențial pericol. Când îl îngrădești într-o mare îmbrățișare, ce poate el să nu facă? Nu poate să fugă. Ceea ce, pentru mulți câini, este o situație stresantă.

Coren a explicat: ”Când se simte stresat sau amenințat, primul instinct al unui câine nu este să muște, ci să se folosească de a sa capacitate de a fugi.”

Atunci când este îmbrățișat, nu mai are această capacitate, este blocat și devine stresat. Dacă nivelul de stres este foarte crescut, s-ar putea să și muște.

Coren a observat că acesta nu este un subiect foarte pomenit, dar a sfătuit oamenii să privească pozele cu câinii îmbrățișați, ca să înțeleagă că fericiți în acele fotografii sunt doar oamenii, nu și câinii.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X