Sari la conținut
Home » Cainii, stapanii lor si personalitatile acestora

Cainii, stapanii lor si personalitatile acestora

Ce ar fi daca am reusi cu totii un exercitiu de imaginatie si am privi o parte din istoria, prezentul sau viitorul lumii prin prisma animalelor de casa? Cum asta?Ei bine, oare ce s-ar putea spune despre fosti, actuali sau viitori lideri din lume in functie de animalul de casa pe care il au? Ar putea acest exercitiu sa ne ofere o alta perspectiva asupra personalitatilor acestor oameni sau ar putea o astfel de caracterizare sa explice trecutul ori sa prezica viitorul?Potrivit Agerpres, care-l citeaza pe dr. Daniel Lescai – medic veterinar, a avea un caine este o parte din personalitatea noastra si este un mijloc de comunicare ce poate fi interpretat. Un medic veterinar profesionist ar putea, pe baza cunostintelor sale, sa incerce o „traducere” a acestor informatii.Asadar, crezi ca ai putea sa descoperi ceva nou despre Hitler, Putin sau familia imperiala japoneza?Medicul citat vorbeste despre Adolf Hitler, care avea un „clasic” Ciobanesc german, loial, bine dresat, o rasa „pura” din Germania, curajos si de obicei cainele unui singur stapan. Cam tot asa erau si trupele sale SS, create exact pe gustul sau. In acelasi mod si-a cladit si politica de partid, pe baza loialitatii, curajului pana la nebunie si bineinteles pe baza „puritatii” si superioritatii germane.

sursa foto: www.news.com.au
sursa foto: www.news.com.au
Stalin, pe de alta parte, avea un Black russian terrier. Un caine impozant, de talie mare, negru, excelent pentru paza personala, rezultat din incrucisarea unor rase precum Rottweiler, Schnautzer urias, Caucazian si altele. Intocmai serviciilor de securitate rusesti la inceput (NKVD) – necrutatoare, complet subordonate, foarte atente la tot ce misca in jurul „regimului”, regim ce era si el un mix grotesc de saracie si supunere pentru majoritatea si lux pentru unii.Iar Churchill, prim ministrul britanic avea un Poodle negru, un Caniche pe nume Rufus. Pe cat de subestimat ar fi acest caine pe atat este de surprinzator. Este extrem de aprig, un caine creat la inceput pentru vanatoare, ce se lupta energic cu prada sa. Poate fi de trei talii diferite insa toate pastreaza o dualitate inselatoare, aspect dragalas, dar temperament si personalitate puternice.
Churchill si Rufus sursa foto: www.telegraph.co.uk
Churchill si Rufus
sursa foto: www.telegraph.co.uk
In zilele noastre, printre multele exercitii de imagine ale lui Vladimir Putin, observam uneori si prezenta cainilor personali. Unul dintre ei, poate cel de suflet, ar fi un Labrador negru, insa se stie ca a primit si a pastrat si Akita Inu sau Ciobanesc bulgaresc. Labradorul este in principiu un caine de vanatoare, ii place apa foarte mult, este rezistent si jucaus. Oare chiar asa o fi si „mana de fier” a Rusiei sau chiar il foloseste pentru vanatoare? Sau este o incercare de imbunare a imaginii publice, ori un semn de egalitate cu familiile prezidentiale americane in care uneori este prezent un Labrador?
Putin si Angela Merkel, vizitati de Labradorul presedintelui rus sursa foto: www.dailymail.co.uk
Putin si Angela Merkel, vizitati de Labradorul presedintelui rus
sursa foto: www.dailymail.co.uk
Familia Obama il are pe Bo, un Potuguese water dog, negru, de talie mare, curajos, versatil, catalogat drept „caine de lucru” de chinologia americana. Versatil este si Obama, este si primul presedinte negru al SUA, este cunoscut ca munceste foarte mult si ii este si promovata imaginea de om bland, foarte „uman”, el fiind si un foarte bun comunicator.
Obama si Bo sursa foto: ro.pinterest.com
Obama si Bo
sursa foto: ro.pinterest.com
Familia imperiala japoneza pastreaza pe langa casa o rasa tipic japoneza – Shiba Inu, caini devotati pana la extrem, foarte curajosi si rezistenti. Ce am mai putea spune, adevarati samurai, ce sa mai…Alte elemente:In Iran este interzis sa detii caine pe post de animal de companie. Angela Merkel sufera de o fobie fata de caini, lucru se pare speculat, la un moment dat, de Vladimir Putin, intr-o intalnire tete-a-tete la care a adus un caine dintre ai sai.Presedintele Mexicului, Enrique Nieto, are un Beagle. Este stiut ca, in Mexic, administratia trebuie sa lupte pe viata si pe moarte cu cartelurile de droguri. Asa ca, „nasul fin” si capacitatea de a lua o urma si a o adulmeca pana la capat, indiferent de conditiile de mediu, sa fie o caracteristica de ajutor si a presedintelui mexican?In fine, Regina Regatului Britanic detine o familie de Welsh Corgi. O rasa cu radacini inca din Britania Romana, de talie mica, rezistenti, pregatiti pentru vanatoare, buni sa lucreze in echipa. Poate exista mesaj de transmis, mai bun, pentru Regat?