Câinii psihoterapeuți, ajutor de nădejde: „Câinele nu judecă, nu respinge. El acceptă…”

„Studiile au arătat că relația copilului cu câinele poate constitui baza pentru viitoarele abilități de interacțiune socială. Câinele nu judecă, nu respinge. El acceptă și îl sprijină pe copil indiferent de greutățile pe care le are, iar copilul ajunge să simtă asta”, spune Georgiana Ramona Neagu, psihopedagog.

Nu este o noutate, câinii de terapie sunt un real ajutor pentru copii cu autism. Situațiile dificile și emoțiile greu de controlat sunt atenuate datorită câinilor de terapie. Cum se creează conexiunea dintre animal și copii cu autism? Copii cu aceste probleme pot înțelege animalele deoarece ei nu se pot baza pe limbaj ca formă de comunicare. Lumea lor constă în imagini, sunete, gust și simț tactil, potrivit Mediafax.

Managerul departamentului de Terapie și Activități Asistate de Animale, Luciana Mihaela, a spus cum se formează relația dintre câinii de terapie și copii cu autism.

„Între copil și câine se formează o relație . Este un factor care ajută beneficiarul să depășească momentele grele și să aibă progrese. Nu există terapie asistată de animale fără specialist. Specialistul este cel care întocmește planul terapeutic.”

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da