De 906 Vizualizari

Câini-ghid plătiţi de stat pentru nevăzători sau alţi oameni cu dizabilităţi!

Nevăzătorii sunt de două ori mai independenţi dacă au un astfel de ajutor

 

 

Un studiu făcut în Marea Britanie a arătat că nevăzătorii care au lângă ei un câine-ghid sunt de două ori mai independenţi din punct de vedere al mobilităţii, decât cei care nu au un asemenea asistent necuvântător.

 

Pornind de la acest fapt Claudia Boghicevici (foto), deputat şi fost Ministru al Muncii, a iniţiat modificarea Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care acum spune că bugetul de stat va finanţa programele de asistenţă cu câini dresaţi a persoanelor cu dizabilităţi.

boghicevici

Interesant este şi faptul că modificările au fost aprobate de Senat încă din noiembrie 2013, dar abia marţea trecută au fost aprobate de Camera Deputaţilor, întrunind 337 voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”.

Mark Levengood

„Am depus această propunere legislativă ţinând cont de problemele cu care se confruntă persoanele cu deficienţe de vedere din România, probleme care în final au drept consecinţă dificultatea integrării sociale a acestora. Astfel de programe există deja în alte state din Uniunea Europeană, câinii-ghizi fiind cei care ajută persoanele cu deficienţă de vedere să se orienteze atunci când sunt nevoite să iasă din casă”, afirmă, într-un comunicat, deputatul Boghicevici.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X