De 10457 Vizualizari

Câinelui tău îi este frică de furtună? Află de ce!

Ţi se rupe sufletul când îl vezi că se ascunde disperat pe unde apucă, încă de la primele semne de furtună, nu-i aşa?

Unii câini suferă de fobie de furtună, este o afecţiune reală, des întâlnită şi nu trebuie ignorată!

dogStorm

În primul rând, trebuie să înţelegem ce este fobia şi cum este percepută de animalul de companie. Fobia este o teamă extremă, puternică, iar câinele care o resimte ia în considerare şi reacţia stăpânului din acel moment. Aşadar, dacă patrupedul tău se ascunde sub pat şi tu începi să-l cerţi, nu faci decât să-i creezi o mai mare frustrare şi să-i amplifici teama. Unii câini chiar se obișnuiesc și așteaptă să fie certați și pedepsiți atunci când se aud primele tunete.

Dacă râzi de el, câinele va deveni și mai confuz şi va încerca să te evite. Teama lui este foarte reală, iar râsul tău nu-i asigură un confort psihic, susţin specialiştii.

zashto-kucheto-se-strahuva-ot-gramotevici

Dacă îţi iubeşti animalul de companie şi vrei să-l ajuţi să depăşească această teamă, atunci când începe furtuna şi se ascunde, aşează-te lângă el şi încearcă să-i oferi un mediu confortabil, mângâindu-l şi vorbind cu el. Fobia de furtuni este extrem de greu de depăşit de un animal şi va trebui să te împaci cu ideea că sunt foarte mari şanse ca patrupedul tău să se comporte aşa toata viaţa sa, la fiecare furtună.

O teorie spune că animalele au dureri atunci când vine furtuna

Veterinarii din întreaga lume se chinuie de zeci de ani să dea o explicaţie concretă pentru această teamă a multor câini. Şi au lansat o teorie în care se suţine că acea combinaţie de vânt, tunete, fulgere, variaţii de presiune barometrică, energie statică şi tulburările pe frecvenţă joasă (pe care omul nu le aude) le dau câinilor dureri, sub forma unor şocuri puternice, cu sursă invizibilă.

Cele mai afectate rase sunt cele de stână!

ciobanesc

Ciobăneştii sunt cei mai panicoşi când vine vorba de furtuni. Orice proprietar de ciobănesc mioritic a spus măcar o dată în viaţă: „cum se poate să te lupţi cu ursul, dar la primul tunet să fugi sub pat?”.

Specialiştii au remarcat şi faptul că majoritatea câinilor cu fobie de furtună reacţionează cu teamă şi la artificii sau alte zgomote puternice. Au motivat acest comportament cu asocierea pe care animalul o face între cele două zgomote: cel de tunet şi cel de artificii.

Un singur comentariu

  1. Cristina spune:

    Da , si catelusei mele ii este frica de tunete , dar mai ales de artificiile dintre ani . Voi citii si acel articol despre „cum sa ne pregatim cainele pentru spectacolul luminos dintre ani ” . Multumesc !
    Utile si interesante articolele , dumneavoastra .

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X