Sari la conținut
Home » Câinele tău se recunoaște în oglindă?

Câinele tău se recunoaște în oglindă?

Câinele tău se recunoaște în oglindă?

Câinele tău se recunoaște în oglindă? Chiar dacă câinele tău poate fi un companion inteligent și descurcăreț, este important de menționat că interpretarea a ceea ce vede în oglindă nu îi este ușoară.

În general, el poate să-și dea seama că este imaginea altui animal, dar nu va conștientiza niciodată că este el însuși. La fel ca multe alte creaturi cu patru picioare, câinii se bazează pe simțul mirosului mai mult decât pe cel al vederii pentru a interacționa cu ceilalți membri ai speciei lor.

Câinele tău se recunoaște în oglindă?

Din acest motiv, nu sunt capabili să se recunoască în oglindă sau într-o fotografie. Deoarece ei explorează lumea în principal prin miros, iar aceste obiecte nu emană un miros familiar.

Mirosul și identificarea propriei reflexii Pentru câinii, mirosul și gustul sunt instrumente de comunicare mult mai esențiale decât vederea. Într-un studiu interesant realizat de cercetători ruși, 36 de câini de diverse rase au fost supuși unui test neobișnuit.

Oglinzile au fost impregnate cu mirosurile propriilor câini, apoi li s-a prezentat reflecția lor în oglindă. Rezultatele au fost fascinante: toți câinii au dat semne că recunosc mirosurile proprii pe oglindă.

Chiar și atunci când acestea au fost amestecate cu diverse arome. Cu toate acestea, niciun câine nu s-a putut recunoaște în oglindă, dacă aceasta nu purta mirosul său caracteristic.

Cât de important este ceea ce câinele vede în oglindă Orice câine care se confruntă pentru prima dată cu o oglindă manifestă reacții variate, de la frică la dorința de a ataca oglinda sau de a interacționa cu ceea ce vede acolo.

Majoritatea câinilor încep să încerce să interacționeze cu reflexia

După câteva secunde, majoritatea câinilor încep să încerce să interacționeze cu reflexia. De parcă ar fi un alt animal. Dar, în cele din urmă, ei își pierd interesul, deoarece nu pot detecta mirosul caracteristic al unui animal real.

Acest aspect este confirmat și de biologul Mark Bekoff de la Universitatea din Colorado, care susține că ceea ce câinele tău vede în oglindă nu reprezintă o sursă mare de interes pentru el dacă nu poate interacționa cu acea ființă sau imagine într-un mod care implică mirosul. Aceeași logică se aplică și în cazul pisicilor.

Astfel, câinele tău, precum și pisica ta, pot percepe oglinda ca pe un obiect curios sau interesant pentru scurt timp, dar deoarece nu pot obține niciun răspuns sau miros specific, pierd repede interesul pentru ceea ce văd în oglindă, conform libertatea.ro.