Cred ca multi dintre voi, stapanii de animale, v-ati confruntat la un moment dat cu situatia in care cainele vostru refuza sa manance. In acele momente, probabil, v-ati gandit ca animalul vostru de companie poate avea o problema digestiva si vrand sa ii faceti un bine, i-ati schimbat regimul alimentar si i-ati oferit o hrana mai de calitate, super-premium etc.Ei bine, lucrul acesta nu este corect, deoarece tranzitia de la un tip de mancare la alta se face treptat, lent, pentru ca prietenul vostru sa nu sufere vreo problema digestiva. Puteti oricand sa ii oferiti cainelui un alt tip de mancare, insa faceti-o treptat, pentru ca animalul sa nu preia acest tipar si sa il repete in binecunoscutele mofturi.Iata cateva sfaturi prin care o sa-ti dezobisnuiesti cainele sa faca mofturi la mancare:

  • fara varietate la mancare – deci, daca i-ati oferit  un anumit tip de hrana uscata in procesul de educare, continuati cu aceasta.
  • nu ii oferiti desert sau mici gustari intre mese – se obisnuieste repede cu aceste tipuri de alimente pline de calorii si in scurt timp poate sa refuze mancarea, sau sa se ingrase.
  • nu va lasati pacaliti de metodele de cersit ale cainilor, oricat de adorabili ar fi. Ei au in instinct aceasta pofta de mancare, insa asta nu inseamna ca au nevoie de nutrimentele respective. Spre exemplu, un caine va saliva de multe ori chiar si daca mancati un morcov crud.
  • setati un orar pentru hranirea cainelui si oferiti-i mancarea mereu la orele respective. Cainelui i se va face automat foame in jurul orelor respective si va manca mesele sanatoase pe care i le oferiti.
  • daca animalul de companie face mofturi la un anumit tip de mancare, luati-i bolul din fata si nu-i mai dati nimic de mancare pentru o vreme. Repetand aceasta actiune cainele va manca cu mai multa pofta atunci cand va primi din nou bolul.

Acestea sunt cateva sfaturi care va vor ajuta daca stiti sigur ca animalul vostru face mofturi la mancare. Cu toate acestea, trebuie sa va asigurati ca prietenul vostru necuvantator nu are vreo problema digestiva datorita careia se comporta asa.V.M.