De 763 Vizualizari

Cainele tau ce papa la masa de Craciun? Iata o SUPER RETETA!

Oferă-i câinelui tău un festin culinar

Foarte importantă pentru orice câine este şi alimentaţia pe care o primeşte din partea stăpânilor. Pentru a fi energic şi sănătos, patrupedul vostru are neapărată nevoie să se hrănească echilibrat, iar mâncarea trebuie să-i asigure o valoare nutritivă ridicată. Ideal ar fi ca o porţie să aibă 40% carne (recomandată este cea de curcan sau de vită), 30% legume (morcovi, orez) şi 30% amidon. De asemenea, mâncarea trebuie consumată la temperatura camerei, iar cea mai veche de 3 zile îşi schimbă proprietăţile şi nu mai este adecvată. Iată o reţetă ce se potriveşte unui câine pofticios.

beef and rice

Carne de vită, orez fiert cu cereale şi morcovi

Carnea de vită este extrem de sănatoasă atât pentru oameni cât şi pentru câini şi mai are avantajul că se digeră foarte uşor. Ingrediente: 35% orez fiert şi scurs de apă, 25% cereale integrale fierte, 30% carne de vită, 10% morcovi fierţi, apă în care au fiert morcovii (aproximativ o cană). Orezul, carnea şi morcovii se pun la fiert, separat. Orezul se scurge de apă, se amestecă cu carnea tăiată cubuleţe de mărime medie şi cu morcovii care au fost deja pasaţi. Amestecul se omogenizează turnându-se o cană din apa în care au fiert, nu mai mult de 5-6 minute, morcovii (pentru a-şi menţine proprietăţile nutritive).

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X