Sari la conținut
Home » Câinele sare pe mine. Cum pot corecta acest comportament

Câinele sare pe mine. Cum pot corecta acest comportament

Cainele sare pe stapan. Cum corectam acest comportament

Câinele sare pe mine. Cum pot corecta acest comportament reprezintă o dilemă pe care și-o pun mai mulți iubitori de căței, mai ales când micuțul patruped crește și ajunge să cântărească câteva zeci de kg.

Sigur, este amuzant să vezi pe micuțul pui de câine cum țopăie la picioarele tale și cum iți îmbrățișează piciorul. Bineînțeles, instinctul iți spune să îl iei în brațe și să îl răsfeți.

Ce faci însă când „cățelușul” este ajuns la maturitate și cântărește câteva zeci de kilograme. Să îți sară în brațe un Mioritic poate fi cu adevarat periculos, este drept că și amuzant. Dar și mai periculos este dacă persoana întâmpinată cu atâta „bucurie” este un copil sau un vârstnic.

Câinele sare pe mine. Cum pot corecta acest comportament

Cum pot corecta acest comportament am aflat din sfaturile practice venite direct de la dresori.

Caini care sar si isi exprima bucuria de a fi recompensati de oameni. Adopta un mic prieten blănos!

Vrei să știi cum faci să nu mai sară câinele pe tine? Ei bine, iată câteva ponturi utile care îți vor fi de un real ajutor. Potrivit pawtracks.com, stăpânii trebuie să fie consecvenți, comportament pe care trebuie să-l ia în calcul toți membrii familiei.

E foarte important ca nicio persoană să nu mai accepte săriturile pentru că s-ar putea să devină confuz și va avea dificultăți în învățarea noilor obiceiuri. În plus, câinele trebuie ignorat când sare pe tine sau pe altcineva.

Dresorii spun că un gest simplu, dar ferm, poate determina ca câinele să nu mai sară pe tine.  Este suficient să încrucișezi brațele și să se întorci cu spatele la el. E bine să nu ai niciun fel de reacție până când nu se liniștește. Ulterior, când s-a oprit din sărit câinele poate fi recompensat sau i se poate acorda atenție.

Cum procedez când câinele sare pe mine și pe vizitatorii mei? Cere cunoscuților să facă același lucru, să evite să-l bage în seamă pe simpaticul câțel,  este un alt pont extrem de util. Le poți cere prietenilor și apropiaților tăi să recompenseze câinele cu mici bunătăți sau cu o simplă mângâiere pe cap, după acesta s-a liniștit, atunci când interacționează cu acesta.

Nu face această greșeală. Este bine să eviți pedepsele pentru că sare pentru că acest lucru poate duce la anxietate sau la un comportament mult mai rău. Totodată, e musai să-l înveți comenzile de bază și să le repeți de fiecare dată când dorești ceva de la animalul de companie.

Experții spun de ce sar câinii pe oameni

Unele teorii au explicat de ce sar câinii pe oameni, chiar și atunci când este vorba de persoane străine. Experții susțin că animalele de companie recurg la acest gest cel mai adesea din entuziasm sau din dorința de atenție.

Câinele sare pe mine din încântare. Acesta este atât de încântat să vă întâmpine când sosiți acasă încât nu știe cum să demonstreze asta mai bine.

”Punctul de plecare al bucuriei este faptul că știe că va primi atenție. Acesta este principalul motiv pentru care majoritatea câinilor își agasează stăpânii. De când este alături de om câinele face orice ca să fie alături de el și ca să fie alintat. Săritul este un comportament aflat în gena fiecărui patruped. Când sunt mititei, puii sar la mama lor pentru a-i atrage atenția; același obicei îl reproduc și când vor să atragă atenția șefului de haită, în acest caz dumneavoastră” a explicat medicul veterinar, Alexandru Pantea, pentru animalzoo.ro.

De asemenea, patrupezii vor să-și satisfacă nevoia de a se conecta emoțional sau fizic cu oamenii pe care-i întâlnesc. În plus, specialiștii mai spun că săritul pe cele două picioare din spate este și un salut natural între câini.

În altă ordine de idei, trebuie să fim foarte atenți la animalele de companie care obișnuiesc să sară pentru că acest obicei îi expune, în general, pe copii și pe vârstnici la un risc destul de mare de cădere și rănire.