Câinele meu latră mult. Deținătorii de câini știu că prietenii lor necuvântători latră, însă când locuiesc într-un apartament, lătrăturile pot constitui rapid un disconfort pentru vecini. Prin urmare, o adevărată sursă de ceartă…Cum se poate rezolva această problemă? Câteva ședințe de dresaj sunt suficiente pentru a aplana situația.

Câinele care latră când cineva sună la sonerie înseamnă că a făcut o asociere stresantă sau negativă. Ori din cauza agitație noastre bruște și adesea neliniștitoare pentru ei. Acest lucru se poate întâmpla și  din  pricina comenzilor și intonațiilor vocii care tocmai îi confirmă că se anunță o situație stresantă, spun specialiștii.Iată câteva metode care vă vor ajuta, iar blănosul tău va dovedi tuturor că este un cățel educat.

Dresajul trebuie început când aduceți prima oară câinele acasă.  Este nevoie de o persoană să apese pe sonerie. Odată emis sunetul, așteptați trei secunde, apoi aruncați o mână de premii gustoase pe jos, fără să vorbiți cu câinele. (Repetați acest exercițiu de 3 sau 4 ori pe zi, timp de 5 zile).

Prima ședință poate dura 5 minute, apoi măriți la 10 minute. Veți fi plăcut surprins de rezultat și de metodă.Nu, nu a-ți aprobat lătratul câinelui recompensându-l, ci tocmai i-ați schimbat emoția pe care o simte la auzul soneriei! Succes:)

 

 

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da