Sari la conținut
Home » Cainele „Leão” a induiosat mapamondul, dupa ce trei zile a plans langa mormantul stapanei sale

Cainele „Leão” a induiosat mapamondul, dupa ce trei zile a plans langa mormantul stapanei sale

In Teresopolis, Rio de Janeiro, Brazilia, amintirea cainelui numit „Leão” (ceea ce inseamna – „Leu”, in portugheza) este vie si astazi, mai ales ca intamplarile legate de acesta sunt de data recenta.

Potrivit dailymail.co.uk, stapana cainelui, Maria Cristina Cesario Santana – a fost printre cele peste 600 de persoane care au murit in inundatiile si alunecarile de teren produse la inceputul anului 2011, in Carioca. Cainele devotat nu a parasit cateva zile, locul unde a fost inmormantata stapana sa, care a murit impreuna cu alte trei persoane din familie. Leao fost surpsins intr-o fotografie care a induiosat, la acel moment, intreg mapamondul. Catelul, in varsta de doar cateva luni, sustineau localnicii, nu a plecat timp de trei zile de langa mormantul Cristinei, a plans zi si noapte si a refuzat sa manance sau sa bea apa. Suferinta sa a determinat asociatiile pentru protectia animalelor sa faca apel catre iubitorii de animale sa ajute si sa adopte cainii care, la fel ca Leao, si-au pierdut stapanii in acel dezastru natural…

Carcotasii spun, insa, ca fotografia impresionanta in care animalul este surprins langa un mormant, are, de fapt urmatoarea poveste: Leão, cainele groparului local s-a aflat, din intamplare, langa mormantul proaspat sapat si atunci a fost facuta poza.